If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tvůrci Gran Turismo otevírají nové studio

Na výpomoc s portem do 8K? + raytracing technologie.

Podle titulku se to mŮže jevit jako důležitější, než to ve skutečnosti je.

Polyphony Digital, tvůrci série Gran Turismo (Alza.cz) se rozhodli otevřít své další, už páté studio. Jmenuje se The Ueno Atelier a nachází se v Tokiu.

Tato lokalita byla strategicky vybrána prý kvůli tomu, že je v blízkosti univerzity umění, aby to měli studenti blízko na brigády a pro získání zkušeností při snaze o práci profesionálních grafiků.

"Tito studenti budou pracovat bok po boku s veterány Gran Turismo, kteří jim předají zkušenosti nabyté za roky praxe. Někteří z nich se později stanou zaměstnanci na plný úvazek a už nyní jsou aktivně zapojeni do tvorby vozů a obsahu ve hře," praví tiskovka.

Polyphony Digital mají další dvě studia v Japonsku (Tokio, Fukuoka) a pak ještě v Amsterdamu a Los Angeles.

Kdo ví, jestli v této nové pobočce třeba nebudou upravovat grafické podklady pro GT Sport, aby běželo v rozlišení 8K na případné nové generaci PlayStation? Naznačila to podzimní předváděčka nových televizí Sony (s Crystal LED Display System). Tam běžely právě tyto závody, patrně v nějaké upgradované verzi ve 120fps a 8K na výkonnějším hardwaru, pokud to tedy nebyl jen cílový render, jak se někteří domnívají (info).

Je tomu jinak pár dnů, co Polyphony na SIGGRAPH Asia 2018 oznámili, že pracují na vlastním řešení raytracingu v reálném čase. Tedy na obdobě toho, co umí Nvidia RTX 20 grafické karty pro autentické stíny a odrazy. Podívejte se na nahrávku tech-dema s pokročilým nasvícením a hezčími odrazy než v základním Gran Turismo Sport, což je další důkaz, že se může chystat nějaká inovovaná verze hry, nebo že se tyto efekty mohou objevit v novém plnohodnotném dílu, Gran Turismo 7 pro PS5:

Cover image for YouTube videoLive Replay Movie Creation of Gran Turismo / SIGGRAPH Asia 2018

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Gran Turismo Sport

PS4

Related topics
PS4
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments