If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PS4 je prý na 90 milionech, letos se předpovídá další pokles odbytu

Má začít přechodová fáze.

Zatím to není nějaká oficiální zpráva, jen únik dat od jednoho zasvěceného člověka pracujícího v branži.

Konzolí PlayStation 4 (Alza.cz) se podle něj prý mělo ke konci roku 2018 prodat celkově přes 90 milionů kusů.

Zveřejnil to na svém Twitteru Paul Hunter, senior editor sekce her z kanadského obchodu Walmart, který patrně dostává informace v předstihu coby klíčový obchodní partner.

Tento milník by znamenal, že za listopad a prosinec došlo k nárůstu o čtyři miliony kusů PS4, protože z konce října víme, že tehdy byl stav 86,1 milionu kusů. Pro srovnání, během Vánoc 2017 (stejné dva měsíce) šlo o 5,9 milionu kusů a o rok dříve o 6,2 milionu kusů.

Vzhledem k značnému stáří konzole PS4 a nasycenosti trhu by šlo tyto 4 miliony kusů z loňských Vánoc považovat za úspěch, za který se vděčí akcím typu Black Friday i vysokému počtu AAA her typu Red Dead Redemption 2 či Call of Duty. Samozřejmě to je meziroční pokles, ale asi jen blázen by čekal v této etapě něco odlišného.

Celé to krásně zapadá do aktuální predikce předního amerického analytika NPD pro GamingBolt.

Mat Piscatella řekl, že ve 2019 nastane další pokles prodejů PS4 a X1 (o jednotky procent, nečeká drastické slevy), protože se blíží ke konci svého životního cyklu a protože nastane přechodová fáze na příští generaci.

Analytik je přesvědčen, že letos (během 2019) uvidíme oficiální oznámení jak nové PlayStation, tak Xboxu, před jejich předpokládaným uvedením na trh ve 2020. Nicméně nemá to být nová generace konzolí v tradičním slova smyslu, jak jsme byli zvyklí dříve, spiš mají být díky nově přidaným funkcím smazány rozdíly mezi generacemi.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments