Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Spider-man nejprodávanější exkluzivitou 2018

Díky digitálu branže rostla.

Víceméně to odpovídá zprávám, které máme o situaci na domácím trhu, i zde šlo o řádný bestseller.

Nejprodávanější exkluzivitou ve Velké Británii se v loňském roce stal Spider-Man (Alza.cz) se 676 tisíci kusy. Oznámila to tamní Entertainment Retailers Association.

Celkově britský trh se sofwarem vzrostl o 9 procent, za což vděčí hlavně digitálu. Ten meziročně stoupl o 12 procent, zatímco krabicovky spadly o 3 procenta. Vše čerpá ze součtu dat od GfK, IHS (digitální tržby) a GSD (počet downloadů).

Pozoruhodné je, že ve 2018 tam bylo prodáno více konzolí než ve 2017, což se v pozdější fázi životního cyklu nepředpokládá, ale nepochybně tomu pomohly slevy a také nástup Switch. Celkově se v Británii loni prodalo 2,4 herních mašinek (největší růst má Switch).

Nejžádanější hrou roku byla FIFA 19 s 2,5 miliony kusů (z toho 1,9 milionu krabicovky), leč oproti FIFA 18 to je pokles o 200 tisíc kusů. Podíl digitálek u FIFA 18 vzrostl z 20 procent na 25 procent, z čehož lze odvodit, že u jiných AAA titulů pro mainstreamový trh bude podíl obdobný.

Red Dead Redemption 2 (Alza.cz) se na fyzických nosičích jen v Británii prodalo 1,75 milionu kusů. Pořadí na dalších místech s Call of Duty: Black Ops 4, Mario Kart 8 Deluxe a Far Cry 5 zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments