Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nadšenec předělal krátký horor P.T. do Unreal Enginu

A dal volně ke stažení i pro VR.

Pamatujete si ještě na léto 2014, kdy Hideo Kojima šokoval svět P.T. demem, které jste si mohli na PS4 okamžitě stáhnout a společně se zbytkem světa řešit tajemné hádanky? Bohužel byl pak tento psychologický survival horor, který se měl stát novým Silent Hillem, zrušen kvůli rozchodu tvůrce s Konami, i byla odstraněna možnost si demo stáhnout.

Nyní jeden nadšenec z Redditu, Radius Gordello, pečlivě přetvořil celé P.T. v Unreal Engine pro PC a dal volně ke stažení (něco podobného zde bylo už dříve).

Projekt nazvaný Unreal PT mu zabral devět měsíců, kdy vytvořil od nuly veškeré textury, modely, animace i hratelnost, která se však snaží přiblížit předloze. Pochopitelně je to pouze ono známé demo, poměrně krátké, když už víte, co v něm máte dělat.

Optimalizace prý proběhla, nicméně pořád je to docela náročné na chod: vyžaduje to minimálně CPU i3-7100U 7th generace s Intel HD 620 (integrovaná grafika) a 8GB DDR4 RAM. P5i vypnutém HQ SSR a s rozlišením na 35 procenty lze docílit chodu ve 30 fps. Ovládat to jde jak na myši, tak na konzolových ovladačích.

Fajn je, že tato hra podporuje i virtuální realitu. Stahujte odsud (633 MB).

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments