Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Red Dead Redemption 2 nejlépe hodnocenou hrou roku dle Metacritic

Kdo další patří do devadesátkového klubu?

Známý agregátor recenzí Metacritic zveřejnil svůj přehled nejlépe hodnocených titulů za rok 2018.

Na první příčce se vyhřívá Red Dead Redemption 2 (Alza.cz), které má na obou platformách PS4 a X1 shodný průměr 97 procent.

Za nimi následují God of War s 94 procenty, Super Smash Bros. Ultimate pro Switch, Forza Horizon 4 s 92 procenty, Definitive edice staršího Divinity 2: Original Sin též s 92 procenty, konverze Bayonetta 2 pro Switch, nezávislá hra Dead Cells pro Xbox, remake Shadow of the Colossus pro PS4 a NieR: Automata - Become as Gods Edition.

Zajímavé je, že xboxové hry měly malinko lepší průměr než ty na PS4, což lze přičíst většímu počtu titulů na platformě Sony.

Báječným vysvědčením pro ní každopádně je, že hned sedm PS4 titulů v roce 2018 dosáhlo průměrného skóre vyššího než 90 procent, což je nejvíce her v historii.

Metacritic dále připomíná, že loni nevyšla žádná opravdová, pozitivně hodnocená xboxová exkluzivita, protože všechny tituly Microsoftu byly souběžně i na PC, čímž se myslí třeba Forza. Bodovalo též Celeste, Monster Hunter World, The Banner Saga 3, Hellblade a AC Odyssey.

Kompletní přehled a tabulky dle platforem zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Red Dead Redemption 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments