Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nintendo se nechce upínat jen na domácí konzole

Rádo by zůstalo flexibilní.

S nečekaným prohlášením o víkendu přišel Shuntaro Furukawa, prezident Nintenda. Naznačil, že tento výrobce hardwaru a her časem může upustit od konzolí, aby se ujistil, že zůstane flexibilní v plnění měnících se potřeb zákazníků v zábavním průmyslu.

Pro japonský Nikkei konkrétně řekl následující, co přeložili Nintendo Everything:

"Momentálně nabízíme unikátně vyvinuté Nintendo Switch (Alza.cz), od čehož se odvíjí, jak chceme poskytovat i další Nintendo zážitky. Nicméně technologie a časy se mění. Nadále budeme uvažovat velmi flexibilně v tom, jak budeme tento zážitek nabízet dál."

Prezident firmy připomněl, že už to je 30 let, co začali s výrobou konzolí. Zápolili s celou řadou věcí, ale vždy hodně přemýšleli, s čím dalším se vytasit.

"V dlouhodobém horizontu se zaměření našeho byznysu může odklonit od domácích konzolí, protože flexibilita je stejně důležitá jako vynalézavost," vysvětlil Furukawa.

Když se ho optali, jak tedy Nintendo bude reagovat na měnící se trendy v branži, odpověděl, že se zabývají malými cestami, jak redukovat tento typ nestability. Také by prý rádi tvořili více titulů pro mobilní telefony, aby si tím zajistili kontinuální přísun tržeb. Aktivní jsou i v oblasti zábavních parků a filmů, což má být další cesta, jak zajistit, aby se postavičky Nintenda staly součástí každodenního života.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments