Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Protesty hráčů proti Alien Blackout exkluzivně na mobily

+ uklidnění, že budou další hry. A jak to je s návazností na Isolation?

Včerejší zpráva o tom, že Alien Blackout (Alza.cz), nepřímé pokračování "velkého" Alien Isolation, cílí pouze na mobily, mnohé zklamala.

Některé to nakrklo natolik, že udělali to nejmenší, co mohli, k projevení svého nesouhlasu s tímto krokem výrobce hry: kliknuli na palec dolu, tedy na dislajk u traileru na YouTube. Když se takových lidí sejde více, je to určitě účinnější a více viditelné než nějaké petice, emaily autorům a podobné nesmysly.

No a u Alien Blackout se takových nespokojených hráčů sešlo přes 26 tisíc, tedy mnohem více než těch, kterým se video na YouTube líbilo (jen 700), upozornili GameRevolution.

Nepomohlo ani odstranění videa a jeho reupload, palce dolu tam stále přibývají raketovou rychlostí. Celé to připomíná dění okolo Diablo: Immortal pro mobily, kdy se také fanouškům série nelíbilo, že jde o mobilní exkluzivitu.

Jak známo, vývoj her pro mobily je značně levnější než pro PC a konzole, takže představují menší riziko pro výrobce ohledně návratnosti vynaložených prostředků. Možná by to mohlo přinutit k zamyšlení ohledně nějakého pozdějšího převodu hry, klidně v té obyčejné mobilní verzi, i na jiné platformy...?

Watch on YouTube

Situace zašla až tak daleko, že na kauzu musel zareagovat držitel práv na Vetřelce, FoxNext. Rozeslal tiskovou zprávu, kde praví, že Alien: Blackout není pokračováním Isolation. Prý jde o samostatnou hru, která jen sdílí Amandu Ripleyovou coby hlavní postavu, ale nemá souvislost s Isolation.

Paradoxně, oznámení hry výslovně pravilo, že příběh se odehrává po událostech Isolation, takže by si asi měli vyjasnit, jak to budou navenek prezentovat.

A na závěr to nejdůležitější: FoxNext uklidňuje, že další hry s Vetřelcem, konkrétně s dobrodružstvími Ripleyové, jsou ve vývoji a že budou brzy oznámeny. Ten titul od Cold Iron Studios je masivně multiplayerovou online střílečkou, ale chystat se má ještě něco jiného....

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Alien: Blackout

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments