Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Alien Isolation 2 se rozhodně nechystá, ale příběh pokračovat může

Další dozvuky k Blackout.

Jedno upřesnění ze včerejšího odpoledne pro uklidnění rozvášněných davů fanoušků nestačilo.

FoxNext, součást 20th Century Fox, se znovu vyjádřili ke kontroverzi okolo pouze mobilního Alien Blackout(Alza.cz).

Tato hra prý není propojena s jakýmkoli filmem. Mnozí totiž doufali, že k příležitosti brzkých 40. narozenin originálu (premiéra 25. května 1979 v USA) by něco takového mohlo vzniknout, aspoň třeba ve formě TV seriálu, ale smůla.

Jediné, co potěší, je fakt, že toto výročí bude oslaveno oznámením nových her s Amandou Ripleyovou. Potvrdili to FoxNext ústy viceprezidenta externího vývoje, kterým je TQ Jefferson.

Jisté ale je, že nepůjde o Alien Isolation 2. Držitel práv oficiálně pro Variety uvedl, že tato hra rozhodně není ve vývoji. Není to nějaké překvapení, protože jednička z roku 2014 se navzdory nadšení kritiků z neokoukaného žánru s pomalou hratelností moc dobře neprodávala.

Jefferson k tomu doplnil: "Existuje spousta příběhů, které z této série můžeme odvyprávět. Může jít o příběhy s Amandou, aniž by šlo o Isolation 2".

Jinak odmítl přirovnání celé situace k odporu fandů vůči mobilnímu Diablu. To prý bylo něco úplně jiného, tam se protestovalo vůči Free-2-Play modelu na mobilu, zatímco Alien Blackout má být prémiovou mobilní hrou, kde zaplatíte jednou pořizovací cenu a to je vše. "Věřím, že jakmile se hráči o Blackout dozví více detailů, uvědomí si, že jde o samostatný zážitek, a že je věrný Vetřelci stejně jako cokoli jiného, co jsme kdy vyrobili," uzavřel šéf FoxNext.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Alien: Blackout

PS4, Xbox One, PC

Alien: Isolation

Android, iOS, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC, Nintendo Switch

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments