If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 2/2019

CES 2019 - nové grafiky i od AMD, 10 nm od Intelu či inovativní RGB LED.

- Minulý týden proběhl veletrh CES a přinesl nejedno překvapení. Nvidia začala podporovat G-Sync na vybraných FreeSync monitorech, zatím jich je málo, ale znamená to, že si majitelé GeForce grafik nemusí připlácet za dedikovaný G-Sync monitor.

- Creative odhalilo nové headsety s technologií Super X-Fi. Ta má "skenovat" hlavu a uši uživatele, aby připravila zvuk na míru danému uživateli.

- Asus obrátil notebook vzhůru nohama a představil ROG Mothership ve stylu Microsoft Surface. Protože jsou komponenty poskládány vertikálně, mělo by lépe fungovat chlazení, což dokazuje Core i9 či RTX 2080 ve výbavě.

- Nová myš Harpoon RGB Wireless od Corsair je první vybavena bezdrátovou technologií Slipstream. Ta má nabídnout lepší odezvy než 1ms a také silnější signál. Kromě toho výrobce představil ještě další dvě drátové.

- Podle očekávání přišly GeForce RTX grafiky do notebooků a to včetně RTX 2080. První notebooky budou v prodeji už koncem měsíce a největší posun ve výkonu přinese RTX 2060. Nvidia bude rovněž dávat hry zdarma.

- Asus také využil veletrh, aby představil trojici velkých FreeSync monitorů. Nejmenší model nabízí úhlopříčku 32" a ten největší rovnou 49". Všechny mají také vysoké obnovovací frekvence.

- O dost netradičním herním notebooku Predator Triton 900 od Acer víme už nějaký čas. Nyní byl konečně pořádně představen a chystá se do prodeje, byť cenovka není zrovna lidová a asi moc kupců nenajde.

- 10nm procesory od Intelu jsou přece jen realitou. Nakonec ale tento slib splní architektura Ice Lake, která byla na CES 2019 ukázána a první stroje jsou slíbeny na konec aktuálního roku. Cannon Lake je tak zřejmě odepsané.

- Razer má svůj první monitor pojmenovaný Raptor. Soustředí se na funkce pro hráče a samozřejmě nechybí Chroma podsvícení. Byť je to zatím "koncept" má se začít prodávat koncem roku.

- HTC uvedlo aktualizovaný model headsetu Vive Pro s označením Eye. Umí snímat pohyby vašich očí a náležitě toho využít. Například bude nejvíce výkonu věnováno místům, kam se právě koukáte, takže mohou být ještě ostřejší a rozmazanější zbytek nepoznáte.

- Corsair představil skutečnou inovaci v podobě revolučních RGB LED Capellix. Jsou dramaticky menší než současná řešení a také jasnější a méně náročné na energii.

- Na CESu nechybělo ani AMD a představilo očekávaného konkurenta v podobě Radeon 7. Karta má za podobnou cenu konkurovat novince RTX 2080, avšak bez ray tracing. Otázkou zůstává, jak si karta povede v nezávislých testech a jak moc bude hráčům vadit absence ray tracingu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments