Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Resident Evil 2 se prodává výborně

Dokonce lépe než Monster Hunter World.

Že to bude hit, to bylo jasné dlouho dopředu z ohlasů novinářů, z počtu hráčů dema, ze zásadního upgradu grafiky či ze šikovného načasování na hluché období. Otázkou však bylo pouze to, jak velký hit se z modernizovaného Resident Evil 2 (Alza.cz) vyklube.

Krátce po pátečním vydání zde máme první data, která pocházejí z Velké Británie, resp. tamního auditora trhu krabicovek GfK.

Hra se samozřejmě ihned vyhoupla do čela britské hitparády, když neměla žádnou jinou konkurenci, ale zajímavé jsou jiné statistiky.

Předně, šlo o největší premiéru japonského Capcomu od dob Resident Evil 7. Čili remake dvojky se krabicově v době startu prodával ještě lépe (o 28 procent) než přesně před rokem Monster Hunter World, považovaný za veleúspěch, a to už je co říct. Pravda, navíc byla k dispozici PC verze.

Při srovnání krabicovek s minulým RE7 pochopitelně došlo k poklesu, jako u každé nové hry, kvůli příklonu zákazníků k digitálkám, ale v tomto případě to je pouze o 18 procent, což není tak zlé.

Watch on YouTube

Minulý debutant Ace Combat 7 v druhém týdnu na trhu spadl na 7. místo, když odbyt v minulém týdnu klesl o 51 procent. Do hitparády se zase vrátilo prosincové Just Cause 4 díky přecenění, které přineslo nárůst prodejů o 93 procent.

Více na MCVUK.

Read this next