Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

UbiSoft nepohrdnul nabídkou přiživit se na situaci v USA pro The Division 2

+ info o privátní betě, 20 minut PvE co-opu.

UbiSoft má strašné štěstí. Krátce před vypuštěním The Division 2 mu nemohlo hrát do not nic lépe, než dvě aktuální situace v USA, resp. Washingtonu D.C., dějišti této hry.

Nemyslíme jen ty extrémní mrazy, které rovněž vyvolávají postapokalyptické pocity a působí, jako by si je snad marketingové oddělení francouzského výrobce objednalo. Hlavně jde o politickou krizi v USA, tzv. Goverment Shutdown, kdy legislativa či prezident odmítnou podepsat financování federálních složek a úřadů, což dočasně utlumí jejich fungování (zjednodušeně něco jako české rozpočtové provizorium).

Výrobce tématicky příbuzné hry na motivy Toma Clancyho proto nepohrdnul naskytlou nabídkou k malému přiživení se na tomto souběhu a rozeslal reklamní emaily na The Division 2, v nichž se rafinovaně psalo:

"Pojďte se podívat, jak vypadá skutečné ochromení vlády v privátní betě".

Krátce poté všem adresátům přistál druhý mail, v němž se za předešlou zprávu omlouvá. Prý byla rozeslána omylem a nebylo cílem nikoho urazit předmětem mailu.

"Uvědomujeme si skutečný dopad ochromení úřadů v USA na životy tisíců lidí a nebylo naším záměrem celou situaci jakkoli zlehčovat," kál se UbiSoft, nicméně zviditelnění už v té době měl zařízené a akce splnila svůj účel. Navzdory dřívějšímu zaklínání se, že hry od nich jsou přísně apolitické či aspoň neutrální, viz loňské Far Cry 5, které se do žádné politiky raději nepouštělo, ač se odehrávalo v USA.

Smyslem toho všeho bylo samozřejmě v první řadě upozornit, že od 7. do 11. února proběhne privátní beta The Division 2, bez debat největší hry března (15.3.) a nejspíš i prvního čtvrtletí letošního roku. Vstupenku do ní získáte předobjednávkou.

Watch on YouTube

Obsahovat toho bude nezvykle hodně, jak odkrývá trailer výše - dvě hlavní mise (Grand Washington Hotel, Jefferson Trade Center), pět vedlejších misí a kontrolní body s aktivitami v otevřeném světě, Dark Zone East a skirmish PvP mód čtyř proti čtyřem, a pak od 8. února ještě Endgame obsah (jedna Invaded mise a tři specializace).

Už jste jinak viděli čerstvých 20 minut hraní PvE mise v co-opu od IGN?

Watch on YouTube

Read this next