Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Desetimilionoví Apex Legends zachraňují akcie EA

F2P sklízí úspěch i v recenzích.

Electronic Arts mají za sebou docela turbulentní týden.

Po přiznání, že Battlefield 5 na podzim bohužel nenaplnil prodejní očekávání, takže vánoční finanční výsledky nebyly ideální, a po snížení odhadu odbytu brzkého Anthem, klesla nejprve minulou středu hodnota jejich akcií o 13 procent.

Avšak zachránil je překvapivý Free-2-Play trhák Apex Legends. Poté, co vyšlo najevo, že nasbíral už 10 milionů hráčů za úvodních 72 hodin, burza na to reagovala posílením hodnoty akcií o 6 procent a následně o 14 procent.

Akcionáři si od této multiplayerové střílečky od tvůrců Titanfall slibují, že v ní lidé budou hodně utrácet za mikrotransakce, které nejsou zrovna levné.

Na růstu akcií se nepochybně podepsaly i velmi pozitivní recenze, které Apex Legends dokonce odvážně nazývají zabijákem Fortnite.

"Kombinace speciálních sil jednotlivých postav, zjednodušených týmových funkcí a fantastické střelby ze hry udělaly nečekaný hit," říká Game Informer s hodnocením 92 procent.

Gamesradar udělující maximální hodnocení přizvukuje: podle něj by se klidně hra mohla prodávat za plnou cenu, namísto toho se z ní stala jedna z nejlepších F2P všech dob.

Také GameSpot chválí s 9/10: "Jde o mix chytrých nápadů, které si do týmové akce berou to nejlepší z žánru Battle Royale, zatímco reší řadu jeho slabin. Důraz Respawnu na týmovou souhru je tím, kam by se žánr měl ubírat do budoucna".

GamingBolt se 7/10 ocenil dostatek svěžích nápadů, díky nimž byste hru měli zkusit, navzdory absenci některých voleb v hratelnosti. GameZone s 85% dodává, že se Apex Legends poučili z předchůdců a že přemíchanou formulkou dokáží tito mistři stříleček zamávat se situací na poli Battle Royale.

Inovativní hratelnost, která se inspiruje z FPS a MOBA, vyzdvihl i Gameblog s 9/10, podle nějž rychle zapomenete na zklamání, že nešlo o Titanfall 3.

Read this next