Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Strojvůdcem originálně v Trans-Siberian Railway Simulator

Přežijete v divočině?

Na první pohled to působí jako součást kampaně na Metro Exodus. Koleje, vlaky, ruská hudba, láhev vodky v ruce, země věčného sněhu... Ale to si jen polský vydavatel PlayWay chytře načasoval představení hry na dobu vrcholící mánie okolo first-person střílečky.

Jejich Trans-Siberian Railway Simulator bude trochu jiným simulátorem strojvůdce, než jste zvyklí. Vydáte se na legendární trasu Transsibiřské magistrály, sen všech cestovatelů, kde vás nezachrání žádný dispečer na vysílačce a budete si muset poradit se všemi nastalými problémy doslova vlastníma rukama.

Obdivování krásy Sibiře totiž překazí padlé stromy přes železnici, kdy je potřeba vylézt do mrazu z teplé kabiny a s motorovou pilou překážku manuálně odstranit, zatímco na vás dotírají hladoví vlci. Jindy se přes cestu připletou třeba sobi, jejichž parohy snadno rozbijí čelní sklo. Přes něj toho mimochodem moc neuvidíte kvůli sněhové vánici v dynamicky se měnícím počasí a plynulém střídání denní doby.

Watch on YouTube

Klasické ruské lokomotivy mají být plně interaktivní, takže budete ovládat veškeré páčky a budíky velmi realisticky. Opravovat rozbité díly, upgradovat je a vyrábět si různé věci. Snad jediná škoda, že budete řídit pouze nákladní vlak, takže asi nepřijdete ve styk s živými pasažéry (že by DLC?).

Datum vydání hry zatím neznáme, vzhledem k momentálnímu sbírání nápadů od komunity to asi hned tak nebude, ale můžete si ji na Steamu přidat do seznamu přání.

Read this next