If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Co opravují day one patche v Metro Exodus a Far Cry: New Dawn?

Nové funkce vs. chyby v misích.

Stalo se nepsaným pravidlem, že v oficiální den vydání vylézají tzv. day one patche pro zásadní hry. Výjimkou nejsou ani Metro Exodus s Far Cry: New Dawn, kvůli čemuž některé starší recenze nebyly příliš relevantní.

V atmosférické střílečce z prostředí Ruska tak dostáváme více filtrů do Photo módu, spoustu oprav, optimalizace výkonu, zlepšení vybalancování, vyladění a načasování titulků.

Speciálně do PC verze Metro Exodus pak přináší vyladěnou HDR saturaci, vylepšení RTX, podporu DLSS, dodatečné možnosti odstranění HUDu v Ranger módu a možnost nastavit si Motion Blur (obě poslední jmenované věci brzy budou i na konzolích).

Podrobný výčet všech změn v patchi 1 najdete na homepage.

Cover image for YouTube videoFar Cry New Dawn: How To Upgrade Your Home Base | Ubisoft [NA]

Vedle videa, jak upgradovat svou základnu, vypustil UbiSoft první patch též pro Far Cry: New Dawn, které prý není úplně bez chyb, skoro by se dalo říct, že bylo bez patche dost rozbité.

Jedná se zejména o opravy různých misí, které dle seznamu nevypadají jako nedůležité. Například zasekávání AI postav, jejich útěk, nemožnost restartovat určitou misi, problémy s přenášením zbraní, zadrháváním hráče někde atd. Jindy zase nešlo používat zbraně na blízko nebo nefungoval ukazatel nepřátel na kompasu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Metro Exodus

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments