Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Fallout 76 zabanoval hráče s 900 hodinami kvůli moc nábojům

Vtipná kauza.

Navzdory špatné reputaci Fallout 76 se najdou lidé, kteří ho intenzivně hrají a baví je. Jenže jednomu takovému paradoxně vystavila stopku samotná Bethesda. Dalo by se to interpretovat tak, že se trestá za to, že někdo toto postapokalyptické MMO pořádně hraje.

Celé to trochu připomíná situaci, kdy je závadnost českých facebookových příspěvků posuzována a ověřována někým v Indii, protože tam je levná pracovní síla.

O co jde? Borec s přezdívkou Glorf12 strávil v pustině Západní Virginie celkově přes 900 hodin, ale dostal ban za to, že má příliš moc střeliva.

Zákaznická podpora Bethesdy se domnívala, že ho získal nějakým podváděním, ale on prostě jen dobře farmařil a intenzivně hrál (level postavy 450+): "Měl jsem prostě spoustu času na hraní, tak jsem zcela legálně sesbíral neuvěřitelný počet nábojů".

Nejprve dotyčný používal Bandolier perk, který snižuje váhu střeliva o 90 procent, takže ho sbíral jako šílenec. Když později zjistil, že 5mm náboje ho zpomalují, rozhodl se být dobrákem a nechat střelivo u stanice vlaku, aby si ho tam mohli sebrat ostatní.

Druhým důvodem, proč dostal ban, bylo to, že začal obchodovat mezi svým hlavním a druhým uživatelským účtem, což někteří jiní hráči mohli nahlásit. Ban má mít až do doby, než vyjde příští patch. Zde je celý email od Bethesdy:

Zatím není jasné, jestli po rozmáznutí na Redditu nebude ban uvolněn dříve, každopádně jeden z vývojářů mu tam poslal divný vzkaz:

"Tohle je úžasné, děkujeme za sdílení tvých postřehů se zbytkem komunity a za pomoc ostatním hráčům".

Read this next