Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pátek, 22. února

Odchod prezidenta Nintenda a šéfa Just Cause, propouštění u Guild Wars, Early Access i na PS4, další akvizice THQ Nordic..

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 či v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Na březen jsou konečně slíbeny novinky o příštím dílu Age of Empires, konkrétně v pořadu Inside Xbox.

- Reggie Fils-Aime, oblíbenec a dlouholetý prezident amerického Nintenda, odchází po 13 letech z funkce, všem v branži bude chybět a posílají mu poděkování za odvedenou práci. Nahradí ho Doug Bowse, dosavadní senior vice prezident prodejů a marketingu.

- Jen do 26. února je o 35 procent zlevněn datadisk Destiny 2: Forsaken pro PC. Špatná není ani nabídka Destiny 2 + dva předešlé přídavky + Forsaken za 30 dolarů.

- PS4 exkluzivita Dreams od Media Molecule konečně vyjde na jaře, ale jen ve formě Early Access, což je u Sony jednou z prvních vlaštovek, protože se dosud vydávání nehotových her bránila. "Tak jako u LittleBigPlanet chceme Evolve postupně rozvíjet na základě ohlasů komunity," dodali tvůrci. Pracovní verze za 30 dolarů bude dostupná jen v omezeném počtu kusů.

- Kotaku zaslechlo, že u tvůrců série Guild Wars z ArenaNet se má masově propouštět. Zaměstnanci se to prý dozvěděli z interního emailu od korejského majitele NCsoft se zdůvodněním, že jim klesají tržby z aktivních služeb, které stárnou, a že za to mohou i odklady chystaných PC a mobilních titulů.

- Každý, kdo se účastní testování Google Project Stream, by měl kouknout do koše v emailu, protože tam může být od news@news.ubisoft.com link na plnou verzi Assassins Creed Odyssey pro PC zdarma na uPlay. Patrně tedy spolupráce UbiSoftu s Googlem na tom, aby poslední díl série fungoval ve streamované podobě přes jeho na březen slibovanou novou službu...?

- Capcom oznámí nějaké novinky k Switch verzím Resident Evil 0, 1 a 4 do konce tohoto měsíce. Mluví se též o přípravě datadisků do Civilization 6 pro Switch.

- Exkluzivní obsah jen pro majitele PS4 verze Apex Legends je ke stažení z PlayStation Store, jde o balíčky skinů a kosmetiku.

- Dalším potvrzeným bojovníkem do Mortal Kombat 11 je Baraka:

- Konzolové verze neúspěšného Overkill's The Walking Dead nakonec nejsou zrušeny, jak se dosud myslelo a soudilo z rušených předobjednávek, nýbrž jsou jen o dlouho odloženy, vysvětlili 505 Games.

- Námořní onlinovka Skull and Bones ještě není venku a už k ní vzniká televizní seriál. TV drama má být zasazeno do Indického oceánu během 17. století, kdy se zlatý věk pirátů chýlí ke konci.

- Do Hunt: Showdown přibude nové monstrum Immolator, které napadne každého, kdo je poblíž, i umělou inteligenci. Datum jeho příchodu na testovací servery však zatím není známo.

Watch on YouTube

- Nový majitel Warhorse Studios, švédští THQ Nordic, si připravili 225 milionů dolarů na nějaké další akvizice či náklady okolo vývoje.

- Na program zpětné kompatibility Xbox One přichází série Lost Planet s prvním až třetím dílem i Colonies.

- Christofer Sundberg, zakladatel a šéf studia Avalanche odchází po 16 letech jinam. Může to mít souvislost s horšími výsledky Just Cause 4? A co bude s touto sérií dál bez něj?

Read this next