If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA nechali odstranit placenou videorecenzi Anthem, která dopadla špatně

Prý porušila podmínky pro YouTubery.

Další den, další kauza okolo recenzování Anthem, krátce po tom výpadu od xboxového korporátního viceprezidenta.

Australský YouTuber Gggmanlives s 200 tisíci odběrateli dostal v rámci oficiálního programu na spolupráci pro YouTubery zaplaceno od Electronic Arts, aby zrecenzoval jejich novinku Anthem. Vznešeně se to nazývá "sponzorovaným obsahem".

Problém je, že současná verze hry v jeho očích dopadla dost špatně. Prý šlo o upřímný názor na její kvality, navzdory obdrženým penězům, ujišťuje YouTuber: "Bohužel toho o Anthem nemohu říct moc pozitivního. Doufám, že hru časem opraví dle ohlasů hráčů, ale momentálně bude těžké ji prodat".

Reakce EA byla svižná: nechali video z YouTube odstranit. Nicméně zde je jeho re-upload z archivu, abyste věděli, o co šlo:

Cover image for YouTube videoMy Reuploaded Anthem Review (It's Still Bad) - Gggmanlives

Gggmanlives posléze na Twitteru uvedl, že byl kvůli recenzi blacklistován ze strany EA, tedy zařazen na černou listinu, a musel proto video smazat.

EA celou situaci samozřejmě vidí úplně odlišně. Lee Williams, jejich "mezinárodní manažer komunitního zapojení", který se stará o Game Changers Network, k tomu napsal následující:

"Chci vám to všem ujasnit: nikdo nikoho neblacklistoval, jen náš australský tým požádal, aby bylo video odstraněno, protože některé naše podmínky týkající se sponzorovaného obsahu nebyly splněny. Nemá to nic společného s obsahem videa".

EA posléze dodali, že Game Changers je o upřímných názorech tvůrců obsahu a o tom, že jim komunita věří právě díky upřímnosti.

YouTuber si však stojí za svým. Ve vyjádření pro kolegy z VG247 ozřejmil, že jakmile video zveřejnil, EA ho požádali, ať odstraní jejich watermark. "V podstatě šlo o to, že mi nebylo dovoleno říct cokoli negativního o hře, mám-li ve videu watermark, s nímž je pak vytvořený obsah sdílen v sítí Game Changers. Byl jsem od EA donucen video dát pryč, protože jsem prý porušil podmínky dohody, ale sám tomu pořádně nerozumím, co vše se tím myslí".

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Anthem

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments