Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Xbox Game Pass z cloudu i pro Switch?

Dva menší se paktují proti Sony.

Pokud by se tato spekulace potvrdilo, znamenalo by to značné smazání rozdílů mezi platformami, i spojení dvou dříve nesmiřitelných rivalů proti aktuálnímu lídrovi na trhu v podobě Sony. Ta se dosud obvykle podobným snahám urputně bránila a chtěla mít PlayStation coby uzavřený ekosystém, než ji tato politika začala výrazně škodit, viz například přenositelnost uživatelských účtů a cross-play ve Fortnite.

A když o tom píše na základě svých zjištění i prestižní Game Informer, něco na tom nepochybně bude.

Microsoft prý intenzivně spolupracuje s Nintendem, aby na jeho handheldovou platformu Switch nabídl službu Xbox Game Pass.

Fungovat by prý měla z cloudu, tedy z technologie xCloud, z níž by xboxové hry bylo možné streamovat do konzolí Switch kamkoli na světě přes speciální Xbox aplikaci. Samozřejmě po zaplacení měsíčního poplatku za přístup ke službě.

Jako první s touto přelomovou zprávou přišel YouTube kanál Direct Feed Games a později ji ověřily mnohé další zdroje.

Watch on YouTube

Microsoft prý také plánuje, že vypustí některé ze svých her v portech pro Switch. Jmenována je zejména starší plošinovka Ori and the Blind Forest, ale hovoří se též o Super Lucky's Tale a jiných hrách, jejichž vydavatelem byl dříve Microsoft. Souvisí to i s konverzí Hellblade pro Switch od studia, které nyní patří MS.

K oficiálnímu oznámení má údajně dojít někdy letos. Lze předpokládat, že mezi důvody bude uvedena snaha o propojení všech hráčů do jedné rdoiny či přívětivost vůči vývojářům, jejichž náklady na tvorbu her stále stoupají a hodí se jim proto dávat hry na co nejvíce platforem, jak to je možné.

Read this next