If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jednodušší distribuce xboxových her na PC prý brzy

Microsoft má udělat krok vpřed.

Epic Games Store, uPlay, Origin, GOG a další, o nich se pořád mluví. Ale všiml si někdo, že by hráče zajímal obchod Microsoftu a jeho iniciativa Play Anywhere?

Microsoft usoudil, že je potřeba vylepšit, jak distribuuje xboxové hry na PC. Podle zatím neoficiálního zjištění Thurrott v tomto směru brzy učiní pořádný krok.

Ve zkratce: namísto toho, aby portoval každou xboxovou funkci na PC a vytvářel konverze (další verze), což je jistě složité a stojí peníze, usnadní si do budoucna život. Prostě vezme celou instalaci z Xbox One a udělá z toho hlavní instalační balíček do Windows.

Takto to prý fungovalo na testovacím prvním dílu State of Decay. Namísto stahování z Microsoft Store sreveru (serverdl.microsoft.com), jako to bylo dosud u všech PlayAnywhere titulů, teď už se budou hry stahovat přímo z assets1.xboxlive.com.

Jinými slovy, ještě více se tím smažou rozdíly mezi PC a Xboxovým hraním, aby šlo o totožný zážitek na obou zařízeních. PC hráči z toho mají těžit například v tom, že využijí stávající xboxovou infrastrukturu pro doručování her, která se neustále optimalizuje atd.

Cover image for YouTube videoSTATE OF DECAY (Honest Game Trailers)

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

State of Decay

Xbox 360, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments