Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Koupil snad Microsoft studio Relic pro Age of Empires 4?

Drby.

Tahle zpráva nepochází z úplně nejdůvěryhodnějšího zdroje, takže je potřeba ji brát s řádnou rezervou. Na druhou stranu, docela by to dávalo logiku.

Německý insider Klobrille, údajně s dobrými kontakty v Microsoft Studios, na Twitteru logem naznačil, že by studio Relic snad mohlo být odkoupeno právě Microsoftem.

Celé to souvisí s tím, že začátkem března bude odvysílán nový díl pořadu Inside Xbox prý s velmi vzrušujícím oznámením ohledně Age of Empires 4. No a návrat téhle strategie kutí právě Relic.

Docela by to zapadalo do strategie Microsoftu, který už dříve řekl, že hodlá pokračovat v akvizicích, aby posílil vlastní studia. S Ninja Theory, inXile či Obsidianem to zdaleka neskončilo.

Jenže je tady problém: Relic není nezávislé studio, patří pod Segu. A nepředpokádá se, že ta by se ho chtěla zbavit - snad jedině v případě, že by nebyla spokojena s výsledky Company of Heroes či Dawn of War, nebo pokud by nehodlala s podporou RTS žánru dále pokračovat (už dlouho nic nebylo oznámeno ani nevyšlo).

Je tady i možnost, že tou velkou novinou bude uzavření nějaké dohody o dlouholetém plánu s Relicem ohledně budoucnosti Age of Empires, mimochodem trailer na čtyřku má 10 milionů shlédnutí na YouTube.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Age of Empires IV

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments