Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oficiálně: 4 miliony kusů Resident Evil 2

Capcom je spokojen.

Dosud jsme mohli jeho úspěch pouze odhadovat z různých indicií, teď už ho máme potvrzený černý na bílém. Capcom ve středu ráno japonského času zveřejnil chlubící tiskovku.

Resident Evil 2 podle ní už vyexpedoval na globální trhy v objemu 4 milionu kusů. V tom jsou započítány verze pro PS4, Xbox One i PC, digitální i krabicové, byť samozřejmě ne všechny se nutně musely prodat, některé z nich teď asi ještě leží na pultech.

Celkově se této survival hororové série prodalo od roku 1996 přes 90 milionů kusů. Originálního RE2 z 1998 se prodalo 4,96 milionu kusů, což z něj udělalo čtvrtou nejžádanější hru série.

Watch on YouTube

"Přetrvávající podpora od zapálených fanoušků po celém světě dělá z Resident Evil jednu z vlajkových sérií Capcomu," uvedl a ujistil akcionáře, že je nadále odhodlán uspokojit jejich očekávání díky špičkovým vývojářským schopnostem, z nichž vylezou vysoce zábavné herní zážitky.

Jak víme, v půlce února jsme dostali zdarma šířený obsah The Ghost Survivors, který hráčům poskytl delší výzvy. Budoucí plány s DLC zatím neznáme, ani jestli tyto 4 miliony kusů zařídí, že v third-person pohledu kamery zůstane i pokračování.

Read this next