If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Streamer si vydělal milion dolarů za propagaci Apex Legends

Takhle se to dělá!

Možná i vám vrtalo hlavou, jak mohlo Apex Legends nasbírat 50 milionů hráčů za pouhý měsíc od vypuštění. Ano, je to sice Free-2-Play hra bez vstupních bariér, ale i tak jde o ohromné číslo, na nějž jen tak někdo nedosáhne. Nyní už to víme.

Podle zdrojů agentury Reuters si Electronic Arts prostě zaplatili vysokými částkami nejvlivnější influencery na světě a tato strategie jim výborně zafungovala.

Nejvíce prý dali sedmadvacetiletému streamerovi na Twitchi, který má přezdívku Ninja, občanským jménem Tyler Blevins. Za živé vysílání na této platformě a pár tweetů před třinácti miliony jeho odběratelů mu zaplatili neuvěřitelný milion dolarů, tedy 23 milionů korun. To věru není zlé za den práce, že?

I díky tomu se o hře začalo všude mluvit a přihlásily se do ní deset milionů lidí za úvodní tři dny.

EA toto zjištění Reuters odmítli oficiálně komentovat. Dle agentury šlo o více než dvakrát vyšší částku, než jakou si Ninja standardně vydělá pravidelným streamováním Fortnite.

Nemalé peníze si za propagaci Apex Legends vydělal také polsko-kanadský streamer Shroud, ačkoli u něj přesné detaily neznáme. Každopádně specialisté přes elektronické sporty EA pochválili, kterak do kampaně zapojili všechny hlavní influencery v daném žánru.

Vrátí se jim tato investice, ptáte se? Možná ne hned z miktotransakcí v Apex Legends, snad jedině v dlouhodobém horizontu několika let. Hlavní však pro ně je, že díky úspěchu této onlinovky od Respawnu a počtu zaregistrovaných hráčů stoupla hodnota akcií EA o 16 procent. Jinými slovy, hodnota tohoto výrobce díky jediné hře vzrostla o úctyhodné 4 miliardy dolarů, což je něco, o čem si třeba - nepochybně nákladnější a déle vyvíjené - Anthem od BioWare může nechat jen zdát.

Spoluzakladatel SuperData odhaduje, že Fortnite mohlo v roce 2018 utržit až 2,4 miliardy dolarů, více než kterákoli jiná hra na trhu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Apex Legends

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments