If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Parádní trailer Firestorm, Battle Royale variace Battlefield 5

Když okolo hoří les, chcete přežít.

Na tomhle si dali EA mimořádně záležet, protože se s tím bude lámat chleba, jak vlastně celý Battlefield 5 ve finále dopadne, po ne úplně přesvědčivých výsledcích z podzimu. A také to nepochybně ovlivní hodnotu jejich akcií, podobně jako Apex Legends.

Před pár minutami zveřejnili slibovaný trailer na Firestorm, očekávaný Battle Royale mód do hry, byť s vlastními, pozměněnými pravidly oproti konkurenci.

Bude k dispozici už 25. března coby aktualizace zdarma pro všechny majitele.

Vidíme dosud největší mapu v sérii Battlefield (Halvoy je prý desetkrát větší než Hamada) s horami i pobřežím, kterou ze všech stran postupně zachvacuje neúprosný lesní požár, čímž se mapa zmenšuje. Jsou na ní zbraně (vč. těch protiletadlových) i dopravní prostředky - celkem 17 kousků, mezi nimi tanky, kanón, prototyp helikoptéry a dokonce traktor.

Hrát půjde buď ve skupinách či sólo v bitvách 64 lidí. Další podrežim Duos přibude už v dubnu, potvrdili EA na homepage.

Cover image for YouTube video

Nejprve klasicky seskočíte s padákem, kdy vámi zvolené místo dopadu ovlivní, na jak hodnotný loot máte šanci, protože některé lokality budou kompetitivnější a náročnější na přežití než jiné. Odměnou za týmovou spolupráci má být odemknutí vysoce riskantních úkolů (najdete je stejně jako sejfy na mapě) a získání nejcennějšího lootu či přivolání posil (Panzer IV, V-1 rakety atd.)

Každá třída zbraní používá vlastní střelivo, takže musíte podobně jako v jiných Battle Royale nést jen omezeně nábojů a musíte si vybrat, do kterých přestřelek se hodláte zapojit a do kterých ne. Hráči budou omezeni tím, kolik toho unesou, ale mohou to upgradovat baťohem. Když vás někdo trefí, můžete stále střílet rukou ze zbraně nebo být oživeni, ale jakmile vykrvácíte, končíte definitivně. Nedávno uniklý tutoriálové video:

Cover image for YouTube videoLeaked Firestorm Tutorial *Spoilers* Battlefield 5 Battle Royal

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 5

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments