Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 12/2019

Nové VR od HP a Oculus. Ray-tracing i pro starší karty či omlazení Razer portfolia.

- U nás spíše méně známý výrobce Turtle Beach specializující se na headsety, vyrazil nakupovat a pořídil si německou značku Roccat. Skrze akvizici chce Turtle Beach více expandovat v Evropě a také v Asii.

- Nová recenze hodnotí herní stůl Arena Leggero od značky Arozzi. Hodí se hlavně do menších prostor a nabízí celou řadu vychytávek, odradit vás může hlavně vysoká cena či fixní výška.

- VR headset od HP, který jsme v minulosti znali jen přes kódové označení Copper, byl oficiálně představen. Nabízí zdaleka nejvyšší rozlišení ze všech dostupných headsetů a byť s ním HP cílí primárně na firmy, běžní zájemci nebudou odmítnuti.

- Týkají se vás cestovní notebooky? Mrkněte na dojmy z nového Acer TravelMate X5, který chce být tím perfektním společníkem na cesty. Na hry úplně není, ve výbavě ale naleznete Thunderbolt 3 port připravený pro externí grafiku.

- Bezdrátové PlayStation VR? Mohl by to naznačovat patent Sony, který unikl z Japonska. Podle náčrtu v patentu to vypadá, že by potenciální novinka rozšířila stávající revizi PS VR.

- Razer se rozhodl omladit svoje portfolio a představil nové varianty třech populárních produktů. Omlazení se dočkala klávesnice BlackWidow, headset Kraken a jako poslední ještě myš Basilisk Essential.

- Na ray-tracing už nebude potřeba GeForce RTX karta. Nvidia na GDC oznámila plány na zpřístupnění technologie na starých grafikách přes nové ovladače. Samozřejmě pořád platí potřeba vysokého výkonu.

- Nový headset má také Oculus. Na GDC firma představila model Rift S navržený jako náhrada za původní Rift. Umí hlavně snímání pohybu bez potřeby externích senzorů a spolupráce s Lenovem slibuje také lepší komfort při používání.

- Dalším z recenzovaných produktů je skříň Fractal Design Meshify S2 pro náročnější zájemce. Nabízí dostatek prostoru, stylový design a další vychytávky. Recenze také prozradí, proč skříň dostala ocenění.

Read this next