Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nové předplatné Apple Arcade i s adventurou Beyond a Steel Sky

Offline, bez reklam a mikrotransakcí.

Nejen vlastní kreditní kartu oznámil Apple. Chce si totiž něco pro sebe ukousnout z rostoucího trhu s předplatným různých herních služeb či katalogů her. I vyřešit problém s přetlakem her na vlastním obchodě, v nichž se člověk těžko orientuje.

Apple Arcade (homepage) bude letos na podzim novou službou dostupnou na App Store, na které najdete více než sto ručně vybraných kvalitních her či exkluzivit. Cena zatím nebyla stanovena.

Podporována bude ve 150 zemích světa včetně České republiky. Všechny hry na službě budou mít společné, že v nich nenajdete žádné mikrotransakce či dodatečné platby. Navíc je můžete rozehrát na jednom zařízení (systémy iOS, macOS a tVOS) a pokračovat na jiném (typicky mobil a tablet).

Velmi atraktivní je i to, že tyto hry můžete hrát plně offline a že v nich nebudou obtěžovat žádné reklamy. Služba má být snadná k použití, bezpečná, personalizovaná i s možností sdílet pro členy rodiny.

Watch on YouTube

Vlajkovou hrou na Apple Arcade se stane Beyond a Steel Sky od Revolution Software, nástupce legendární cyberpunkové adventury Beneath a Steel Sky z 90. let. Vyjde už letos na podzim díky spolupráci tvůrců s komiksovým kreslířem Davem Gibbonsem.

Nejedná se nicméně o exkluzivitu pro mobily, hra bude i pro PC a konzole. Půjde o vzrušující příběh o loajalitě a odplatě zasazený do děsivého světa, kde společnost kontroluje umělá inteligence. Dle ujištění Charlese Cecila nebude potřeba znát předešlý díl a hádanky mají být vhodné i pro příležitostné hráče, s inteligentní hratelností, humorem a silným vyprávěním. Vše se bude odehrávat v ohraničeném, byť otevřeném světě, kde budete řešit komplexní situace s elegantním ovládáním.

Watch on YouTube

Sestřih z některých obsažených her na službě:

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments