Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Česká hra roku 2018 bude udělena 5. dubna

Pozvánka na galavečer a nominace.

Nejvíce nominací v ocenění Česká hra roku 2018 získala historická hra z českého prostředí Kingdom Come: Deliverance a světový hit pro virtuální realitu Beat Saber. Vítězové budou oznámeni během slavnostního večera, který se odehraje 5. dubna 2019 v pražském Divadle Image.

Již podeváté budou udělena ocenění v podobě skleněných sošek autorům nejpřínosnějších českých her uplynulého roku. Nominovaná díla volí odborné poroty herních tvůrců ve třech dílčích kategoriích - audiovizuální zpracování, herní design, technologické řešení; a jedné hlavní kategorii - česká hra roku. Nově pak pro letošek byly zařazeny dvě kategorie: nejlepší české hry od herních novinářů a herních youtuberů.

Pozvánka určená jen pro akreditované novináře

Nejvíce nominací (celkem 6) získala hra Kingdom Come: Deliverance (Xzone.cz) od studia Warhorse. Jedná se o historickou hru na hrdiny (RPG) v rozsáhlém otevřeném světě, která je zasazena do skutečných českých reálií 15. století. Tvůrci nedávno oznámili 2 miliony prodaných kusů a hra už stihla posbírat nejedno mezinárodní ocenění. Dalším favoritem s 5 nominacemi je hra Beat Saber (Xzone.cz) určená pro zařízení pro virutální realitu. S jedním milionem prodaných kusů se jedná o nejprodávanější VR hru na světě.

Mezi další úspěšné české hry roku se zařadil animovaný titul Chuchel od Amanita Design se třemi nominacemi a akční hra o přežití DayZ od Bohemia Interactive, která se dočkala oficiálního vydání na konci loňského roku, přesto už od roku 2014 byla hráčům k dispozici formou předběžného přístupu a stihlo se jí prodat přes 4 miliony kusů.

Všechny nominované hry najdete zde.

Vítězové jednotlivých kategorií Česká hra roku, za rok 2018 budou oznámeni 5. dubna 2019 v pražském Divadle Image. Večerem bude provázet český herec, básník a moderátor Tomáš Hanák.

Záznam slavnostního předávání bude zveřejněn na internetu. Hlavními partnery ocenění jsou společnosti CAD Studio, Autodesk, XZone, a Asociace českých herních vývojářů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Redakce

Contributor

Comments