Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

ANNO 1800 opět last-minute změnou ze Steamu na Epic

Omluva zklamaným zákazníkům.

Není to tak dávno, co se Epic na GDC zapřísáhl, že podobné změny na poslední chvíli nebude dále dělat, protože to není správné vůči partnerům i zákazníkům. Přesto se v bleděmodrém opakuje situace s Metro Exodus.

Pouhé dva týdny před plánovaným vydáním se UbiSoft dohodl s Epicem, že historická strategie ANNO 1800 (Xzone.cz) bude odstraněna ze Steamu, aby mohla být nabízena exkluzivně jen na Epic Games Store a uPlay.

"Omlouváme se všem uživatelům Steamu, kteří počítali s tím, že si tam hru koupí 16. dubna," praví se v tiskové zprávě.

UbiSoft prý k tomuto rozhodnutí vedly výborné výsledky The Division 2 PC na Epic Games Store. Součástí dohody bude i pozdější nabízení některých starších her zdarma na Epicu.

Watch on YouTube

Rozdíl oproti Metro Exodus je v tomm, že Epic a UbiSoft milostivě nechají možnost koupit si hru na Steamu až do půlky dubna, do dne vydání. Od té doby bude trvat roční exkluzivita Epicu, která má především přimět zákazníky k nákupu přímo na uPlay, aby se UbiSoft nemusel s nikým dělit o tržby.

Jinak také zaznělo, že veškeré DLC a patche budou hráčům na Steamu nabízeny v ten samý den, takže se prý nemají čeho bát.

Read this next