Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

"Herní královna" Alžběta Trojanová hostem pořadu Ženský byznys

S reportáží z návštěvy Warhorse + o jejím příteli-vývojáři.

V rámci self-promo podpory nového herního pořadu New Game + byla do jiného pořadu Televize Seznam pozvána jeho autorka a moderátorka Alžběta Trojanová (ex-Re-Play)

S tím úsměvným označením v titulku a infografice "česká herní královna" je v tom samozřejmě nevinně, vymyslel ho buď editor Seznamu nebo autoři pořadu Ženský byznys Petry Krmelové, aby přitáhli více diváků.

Pro čtenáře herních magazínů tam při odpovídání na většinou mainstreamové otázky patrně nezazní nic nového či objevného, co by nevěděli z dřívějška, ale za zhlédnutí určitě stojí.

Třeba kvůli úvodní originální reportáži z návštěvy redaktora Seznamu ve studiu Warhorse, kde se mluví o stěhování jejich kanceláří, změnách po odprodeji THQ Nordic či o tom, jakým způsobem přesně probíhá testování Kingdom Come Deliverance (Xzone.cz) či DLC (a proč některé chyby nedokázali odhalit). Nebo kolik peněz proteče domácím herním průmyslem ve srovnání s filmy i jiné závěry z čerstvé studie od Asociace českých vývojářů.

"Nedávno vyšla hra Anthem a na té dělaly stovky lidí, minimálně 300 i víc, a bohužel - to hodnocení bylo 40 ze 100, což je skutečně žalostně málo a ten hráčský trh je tak saturovaný, takže bohužel, pokud ta hra nemá 8 z 10, 9 z 10, tak se toho hráči ani nedotknou. Takže 4 z 10 je málo. Pokud pak firma prodělá, tak to může být skutečně likvidační," uvedla Bětka, která tam také na sebe prozradila některé ne úplně známé informace.

Například že na Den žen byla v Evropském parlamentu řešit zastoupení něžného pohlaví v technologických oborech, nebo že jejím současným přítelem je herní vývojář - senior animátor (dodáváme, že dříve v polském CD Projektu Red, nyní Techland), což moderátorku pořadu zjevně zaujalo a několikrát se ptala na hlubší detaily takového provázání s kritičkou her z druhé strany pomyslné barikády.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
RPG
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments