Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Po milionovém Vampyr další spolupráce Dontnod a Focus Home

+ jiné plány vydavatele.

Francouzský vydavatel a francouzské studio, oba sídlící v Paříži, to spolu potáhnou dál.

Focus Home Interactive a Dontnod Entertainment dnes oznámili, že budou pokračovat ve spolupráci i po Vampyr (Xzone.cz).

Toho se za třičtvrtě roku prodalo milion kusů, což je u takové rozsáhlé (nákladné) hry, v době digitální distribuce a tří platforem (slíbená Switch verze zatím venku není), spíš jen průměrně dobrý výsledek. Upíří akční RPG tedy nasbíralo od prázdnin do března další půlmilion kusů.

Nový projekt patrně nebude pokračováním Vampyr, nýbrž něčím novým - je jedním z dvou titulů momentálně chystaných v Dontnod.

Popisují ho jako ten dosud nejvíce ambiciózní, co kdy dělali, ale nic bližšího zatím neutrousili.

Vývojáři pouze pochválili tohoto vydavatele za zády, který prý šikovně zajišťuje marketing, nové digitální kanály a má zkušené týmy.

Focus Home letos uvedou pro Switch také jinou loňskou hru - Call of Cthulhu (práva na tuto značku prodlouženy o deset let) - a také nový díl Farming Simulator.

The Surge 2 hodlají vydat "v řádu měsíců" a se studiem Deck13 dále vyrobí novou značku těžící ze stávajícího know-how a znalostí. Greedfall má stihnout letošní rok též.

MudRunner 2 letos vyjde nejen pro PC a konzole, ale i pro iOS a Android. Saber Interactive krom toho začali makat na dvou nových titulech, z nichž jeden je licencí od Games Workshop.

Focus Home navázali spolupráci se Sumo Digital, tvůrci EVE Valkyrie, na nekompromisním multiplayerovém zážitku v temném a násilném světě.

Rodí se i strategie v univerzu od Games Workshop v dílnách Gasket Games (ex-Relic autoři Dawn of War a Company of Heroes) a Blackbird Interactive (Homeworld: Deserts of Kharak).

Read this next