Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V Praze probíhá významná konference Unreal Fest Europe 2019

Fotky a info, co se děje v Hiltonu.

Nikde se o tom nepíše a nemluví, neví o tom ani nejvíce zběhlí lidé z domácí branže, ani k tomu nepřišla žádná tisková zpráva do českých médií.

V Praze se přitom tento týden koná významná herní akce Unreal Fest Europe, určená hlavně pro vývojáře her a srovnatelná s březnovým GDC v Americe. Pořádá ji přímo Epic s cílem informovat o nových možnostech enginu a trendech přímo od ředitele vývoje Unreal Enginu. Loni se konala v Berlíně.

Dorazilo na ni kolem tisíce účastníků, kteří v prostorech hotelu Hilton na Florenci poslouchají přednášky od známých osobností. Například od tvůrců konverze Ark Survival Evolved pro mobily, Insurgency: Sandstorm, Sea of Thieves či Hellblade.

V seznamu vystupujících jsou i ti z Yageru, Square Enix, Cyanide, Frogwares, Daedlic Entertainment, Deep Silver Dambuster, Frogwares, Splash Damage, Nintenda, Intelu, AMD, Oculusu a dokonce i z Google o teprve nedávno odhalené streamovací službě Stadia.

Foto: Igor Staněk, Nvidia

Přítomna je i Nvidia, která v zasedačce prezentuje nejnovější verzi enginu na GeForce RTX. Není známo, kteří čeští vývojáři se na místě vzdělávají (Asociace českých vývojářů se patrně nijak nepodílí, což je možná škoda?), potvrzeni jsou jen ti z Bohemia Interactive.

Vstupenka stála necelých 200 eur, což je na takové akce nezvykle levné, a dopředu bylo možno zakoupit i balíček s třídenním ubytováním v Hiltonu. Veřejnost dovnitř bohužel vpuštěna nebude, program je opravdu dost odborný s cílením na pracovníky v herním průmyslu.

V úterý večer se navíc konala oficiální párty v relativně novém pražském klubu Epic, který si samozřejmě organizátoři vybrali hlavně kvůli názvu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments