Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kvůli Notre Dame musely být posíleny servery pět let staré hry

Hráči se odvděčili pochvalnými "bombami".

Když se minulé pondělí krátce před sedmou hodinou večerní objevily na Twitteru první retweety, že ze střechy katedrály v srdci Paříže vychází podezřelý kouř, nikdo by asi netipoval, že to bude mít takové dalekosáhlé konsekvence.

UbiSoft nezvykle oznámil, že musel navýšit kapacitu serverů pro téměř pět let starou hru Assassins Creed Unity (Xzone.cz), kvůli čemuž proběhla jejich krátká odstávka.

Děje se tak poté, co PC verzi této hry dal všem hráčům zdarma v souvislosti s jeho nemalým finančním darem na obnovu Notre Dame po zničujícím požáru.

Hráči se francouzskému výrobci odvděčili po svém. Aby vyjádřili své poděkování za poskytnutí kvalitní plné hry bezplatně, v posledních dnech vyloženě zaplavili uživatelské recenze na Steamu pozitivními hodnoceními. Tedy pravý opak toho, než se stalo třeba u Borderlands 2 či Metro Redux po oznámení nevítané exkluzivity Epic Games Store.

Mnozí tam ani nehodnotili kvality AC Unity, jen využili prostor uživatelské recenze k projevení názoru, že doufají v brzký návrat katedrály do původního stavu.

A tak zatímco původní hra měla před lěty jen "smíšené" recenze, nyní převažují nadšené známky. Valve před časem zavedli určitou ochranu před tímto novodobým fenoménem, ale není jasné, jestli se to netýká jen úmyslného hromadného udílení negativních známek. Stalo se snad poprvé, že to davy využily k tzv. obrácenému review-bombingu, ačkoli se samozřejmě tento termín momentálně nehodí používat kvůli útokům na Srí Lance.

Read this next