Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Spekulace: Příští Xbox prý má být výkonnější než PlayStation 5

Tvrdí to insideři.

Zdá se, že podobně jako v případě souboje Xbox One X versus PlayStation 4 Pro nechce Microsoft ponechat nic náhodě. A pojistit si v konzolové válce prvenství, minimálně co se týče výkonu a benchmarků.

V reakci na nečekané první detaily o PlayStation 5 od Sony se rozjelo nové kolo šeptandy ohledně hardwarových parametrů dalších konzolí. Nejen ty spekulace Digital Foundry, zda náhodou nebude PS5 poháněna procesorem AMD Gonzalo.

Přední vývojářská studia už totiž patrně mají nebo aspoň znají předběžné konfigurace obou příštích konzolí, což je nutné, aby jim na míru mohla vyvinout pořádné startovní hry.

No a někteří zasvěcení tvůrci pověděli insiderům následující "informaci", kterou ti insideři zase neurčitě tlumočili hladové veřejnosti na sociálních sítích či na ResetERA:

"Vícero insiderů nám potvrdilo, že příští Xbox s kódovým označením Anaconda bude mít vyšší výkon než hardware PS5," odvolávají se na prý prověřené zdroje blízké Microsoftu. Ostatně, něco podobného už řekl on sám na E3 tiskovce, že v příští generaci bude mít nejsilnější stroj.

Ale jak známo, to samo o sobě nestačí a nic to nemusí garantovat, protože záleží ještě na řadě dalších faktorů, jako je nabídka her, služeb, startovní cena, dostupnost atd. Něco z toho bychom snad mohli zjistit už v neděli 9. června, na kdy Microsoft potvrdil konání své E3 2019 konference.

Čtěte také: Hned dva nové Xboxy mají být odhaleny na E3 2019.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments