Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

3D Realms: Stadia nebude schopná konkurovat PS5 a Xboxu

Předpovědi tvůrce oldschool střílečky.

Jejich chystaná oldschoolová střílečka Wrath: Aeon of Ruin ve stylu Quaka sice ten extra výkon moc nevyužije, ale to mu samozřejmě nebrání se k dané věci vyjádřit.

Frederik Schreiber, viceprezident kdysi slavného studia 3D Realms, se pro GamingBolt nechal slyšet ohledně soupeření příštích tří platforem:

"Technické specifikace PlayStation 5 a příštího Xboxu překonají Google Stadia (info) o hodně velký kus. Nevidím v tuto chvíli Stadia coby relevantní platformu".

Na to lze namítnout, že Google může jednoduše a průběžně upgradovat servery (cloud) pro tuto streamovací službu, aby dohonil vzniklou mezeru, aniž by to hráči museli řešit.

Jak Schreiber doplnil, s každou další generací se konzole čím dál více přibližují PC, z čehož budou těžit všichni vývojáři, protože pro ně bude vše snazší.

Zástupce firmy spojené s Duke Nukem 3D také připomněl známou pravdu, že současné konzole jsou dost omezeny pamětí a grafickou kartou, jelikož od jejich uvedení uběhlo už mnoho let. Příští generace proto přinese dost potřebný nárůst ve výkonu.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Wrath: Aeon of Ruin

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments