Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Days Gone v prodejích předstihlo Mortal Kombat 11

Navzdory některým recenzím největší premiéra roku.

Možná jste také byli zvědavi, jak tenhle pomyslný souboj dvou velkých novinek dopadne. Zvlášť poté, co některá americká média udělila nečekaně nízká hodnocení, jako třeba GameSpot jen 5/10 (narozdíl od naší mega-recenze).

Sony však může být ohledně Days Gone (Xzone.cz) vesměs klidná. Kritici evidentně nemají takovou moc, aby odbytu výrazněji ublížili, aspoň ne při startu.

Tato akční adventura z postapokalyptického severozápadu USA se totiž ve Velké Británii stala zatím největší premiérou roku 2019, čímž předhonila Sekiro, The Division 2, Metro: Exodus i Resident Evil 2.

Deaconovi, který vizáží trochu připomíná Jaromíra Jágra, se také v prodejích povedlo porazit Mortal Kombat 11, přestože na to měl o pár dnů méně (úterní vs. páteční datum vydání).

Tedy, odbyt krabicovek Days Gone není tak silný jako před rokem u God of War, zde došlo k poklesu o 27 procent, což možná lze vysvětlit novou značkou a obavami o výsledek (podobný žánr také obnovil zájem o Red Dead Redemption 2).

To o fyzické nosiče Mortal Kombat 11 byl v Británii větší zájem než před dvěma lety o Injustice 2, ale zase téměř o polovinu nižší než před čtyřmi lety při srovnání s Mortal Kombat X, což může být rostoucím podílem digitálních verzí. Nejvíce bojovka táhla na PS4, jejíž verze zařídila 71 procent prodejů.

Předešlý lídr hitparády, World War Z též s hordami zombíků, ve svém druhém týdnu na trhu spadl o 70 procent, ačkoli nasbírání více než milionu hráčů je rozhodně úspěchem.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Days Gone

PS4, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments