Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Propouštění u tvůrců Shadow of the Tomb Raider a Deus Ex

100 lidí muselo pryč.

Teď v tom máme trochu hokej. Je tomu pouhých pár týdnů, co jeden z mocných v Eidos Montreal prohlásil, že jsou s odbytem Shadow of the Tomb Raider (Xzone.cz) spokojeni. Jasně, přímo to tomu neodporuje, přesto to je trochu zvláštní.

Vydavatel Square Enix totiž dnes večer oznámil, že ze svých studií v Montrealu propustí na 100 zaměstnanců.

Týká se prý hlavně Eidos Montreal, tvůrců poslední Lary Croft, Thief či Deus Ex: Mankind Divided, a částečně i Square Enix Montreal. V obou se aktuálně kutí hra dle filmu Avengers ve spolupráci s Marvelem.

Neznamená to však, že by v Montrealu nějak zavírali krám, naopak. Hodlají renovovat rozsáhlé kanceláře, přidat nové motion-capture studio, dále studio pro techniku photogrammetry a také výzkumnou laboratoř.

Během letošního roku se má studio rozrůst na dvojnásobek zaměstnanců, i díky vládní kooperaci mezi Japonskem a Kanadou v zemi javorového listu nyní dělá 700 lidí, což je největší pobočka tohoto vydavatele.

Celé to tedy spíš napovídá o změně zaměření, z odboček Lara Croft Go and Hitman Go více na Free-2-Play tituly a originální mobilní kousky. Je tedy pravděpdoobné, že další díl Tomb Raidera udělá někdo úplně jiný než Eidos Montreal - tady asi pšenka vysokorozpočtovým AAA PC titulům pro hardcore hráče dál nepokvete.

Watch on YouTube

Read this next