Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Obhlédnutí hratelnosti nadějného A Plague Tale: Innocence

Přežijete ve 14. století? + trvanlivost, optimalizace.

"Je to pěkně naditá singleplayerová zábava, ale zase od toho nečekejte masivní otevřený svět, který by vás vcucnul na strašně dlouho. V závislosti na vašem stylu hraní vám vydrží 12 až 15 hodin," prozradil dnes zástupce vydavatele Focus Home Interactive.

Vypustí totiž už 14. května velmi nadějný titul A Plague Tale: Innocence (Xzone.cz), novou značku od studia Asobo pro PC i konzole.

V akční adventuře ze 14. století budete bojovat nejen s krysami, ale také s pronásledováním od vražedné Inkvizice. Přechytračíte ji za pomoci svých unikátních dovedností, jindy vám zase píchnou spojenci.

Amicia na to naštěstí nebude sama, pomůže ji její malý bratr Hugo, zatímco další sirotci, jako třeba zloději či alchymisté, naučí hrdinku další schopnosti, aby se uměla schovat, utéct a dokonce i někoho zabít. Cílem bude dostat se do bezpečí, nehledě na různá nebezpečí po cestě.

Watch on YouTube

Při sledování čerstvého sestřihu výše jste si možná všimli, že se běh občas mírně zadrhává. I na to má výrobce odpověď:

"Optimalizace stále probíhá. Je také důležité si uvědomit, že na pozadí scén s hejnem krys se toho děje opravdu dost. Konzolové verze jedou v zamčených 30fps bez problému, verze pro Xbox One X a PS4Pro jsou upscalnuté na 4K. Na PC záleží na konfiguraci, ale osobně jsem při testování v minulých šesti měsících neměl problém. Jedná se o krásnou hru, zejména ty vyhlídky a věci později v hraní, které jsme zatím neukázali," dodal zástupce vydavatele na ResetEra.

Níže ještě osm minut z hraní, úvodní hodinka je pak v záznamu nedávného streamu zde.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

A Plague Tale: Innocence

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments