If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bude ELEX 2, možná i oprášení Gothic či Risen

Tvůrce koupili THQ Nordic.

Domácí tvůrci Kingdom Come Deliverance nebudou jedinými specialisty na žánr RPG v portfoliu rakouského vydavatele THQ Nordic.

Ten dnes oznámil, že kompletně odkoupil německé studio Piranha Bytes. Přebral tak pod svá křídla všechny zaměstnance (k žádným změnám personálu prý nedojde, ani ke stěhování z Essenu) a hlavně všechny jeho značky.

Na přímý dotaz, jestli to znamená ELEX 2 (Xzone.cz), nástupce sci-fi/fantasy hry z roku 2017, uvedl v oficiální tiskové zprávě všeříkající: "Hádejte".

A co takové remastery Gothic a Risen, které by se vyloženě také nabízely a fanoušci by jistě jásali nadšením - než se studio pustí do případných nástupců těchto známých sérií?

K tomu zatím prý nový majitel nemá co říct. Patrně je příliš brzy, ale obvykle to tak dělává, že nejprve modernizuje staré díly, aby prozkoumal potenciál na trhu, než případně investuje do plnohodnotmého pokračování. Práva na Gothic předtím bylo komplikované získat, takže nezbývá než THQ Nordic pochválit, že se do složitých transakcí mezi firmami vůbec pustili.

"Stejně jako v minulosti, autorský tým Piranha Bytes se bude soustředit na výrobu výjimečných a unikátních RPG zážitků, u čehož bude mít plnou kreativní svobodu, zatímco THQ Nordic poslouží coby vydavatel odpovědný za distribuci, marketing a další podporu," ujistila tiskovka. Připomíná vám to akvizici Warhorse Studios?

Cover image for YouTube videoELEX - Launch Trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Elex

PS4, Xbox One, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments