Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Epic Games Store vynesl výrobci Metro Exodus více než Steam za delší dobu

Jiné rozložení platforem než u Zaklínače 3.

Z fiskální konference distributora THQ Nordic jsme se dozvěděli pár novinek ohledně výsledků Metro Exodus (Xzone.cz) i něco, co bude zajisté motivovat ostatní výrobce, pokud tak už neučinili.

Za polovinu února a konec března vynesly prodeje na Epic Games Store více než za mnohem delší dobu nasbírané předobjednávky ze Steamu, odkud pak musela být hra odstraněna kvůli dohodlé exkluzivitě. Důvodem je samozřejmě to, že vydavatel má z kusů na Epic Games Store větší marži než z obchodu Valve.

Metro Exodus prý zařídilo dosud největší start jakékoli hry od tohoto výrobce.

Nicméně nenechte se ukolébat, že by snad PC verze vládla odbytu, není tomu tak. Drtivou většinu z celkového počtu kusů prý zajistily konzolové verze pro PS4 a X1. Nemáme se ovšem bát, šéf firmy Lars Wingefors uklidnil, že na PC platformu nadále nezapomenou.

Pro srovnání, takový Zaklínač 3 má dlouhodobé rozložení platforem trochu jinak: 45% podíl z prodejů za mnoho let zajistila PC verze, zatímco ta pro PS4 40 procent a pro X1 jen 15 procent. Vyplynulo to z dnešních finančních výsledků CD Projektu Red.

Přesná čísla posledního Metra nám THQ Nordic odmítli prozradit, ale budou to určitě nižší jednotky milionů kusů, ostatně Epic v březnu řekl, že se Exodus prodávalo 2,5x více než Last Light v roce 2013 na Steamu. Od té doby velikost PC trhu rapidně vzrostla.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Metro Exodus

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments