Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Obdrželi jsme pozvánku na Cyberpunk 2077 na E3

+ vývoj je v plném proudu, listopadový termín?

Tímto navazujeme na čtvrteční zprávu o způsobu předvádění Cyberpunk 2077 (Xzone.cz) na E3 2019, která byla mezi čtenáři dost populární.

Obdrželi jsme totiž nyní od CD Projektu Red mailovou pozvánku, která přinesla pár upřesnění. Doprovodný obrázek byl nicméně starý, už z loňské E3 2018:

"Prezentace bude trvat zhruba hodinu. Mějte na vědomí, že během schůzky nebude možné pořizovat fotky, ani video či audio nahrávky," varoval polský výrobce, což naznačuje, že pro veřejnost tento obsah vypustí opět až s určitým odstupem.

Ve výroční finanční zprávě dodal, že vedle této ukázky za zavřenými dveřmi jen pro pozvané reportéry bude hra poprvé k vidění (nikoli ovladatelná) na veřejném stánku na E3.

"Červen bude velmi vzrušujícím měsícem a přivezeme do Los Angeles silný lineup. Vývoj naší příští vlajkové hry - Cyberpunk 2077 - odsýpá v plné rychlosti, momentálně na ní dělá 400 lidí. V prvním čtvrtletí jsme utratili 25 milionů zlotých [150 milionů korun] na vývoj nových her a technologií, což navýšilo celkovou utrátu za výzkum a vývoj na 264 milionů zlotých [1,5 miliardy korun]," prohlásilo studio.

Watch on YouTube

Krom toho, obchod Xzone.cz začal uvádět přesné datum vydání hry - 28. listopadu 2077. Že by něco více než jen pouhý vtípek? Možná toho ví více než my, ale nesmí to zatím prozradit, tak se to rokem 2077 snaží zamaskovat? Také tam slibuje zákazníkům české titulky, které zatím žádný domácí distributor nepotvrdil. Ulovila práva na tuto hru Cenega Czech či Comgad?

Ono by to celé do sebe krásně zapadalo a dávalo smysl, kdyby Cyberpunk 2077 vylezl právě v uvedenou dobu: představení na E3 půl roku předem (jak velí marketingové příručky, že to má být ideální odstup), vývoj hry v plném proudu tak velkým týmem (obvykle se děje až při crunch-time krátce před vydáním) i snaha o vyhnutí se příštímu podzimu, kdy se bude celé dění točit jen okolo nových konzolí a startovních exkluzivit. I by tomu sedělo načasování jiných velkých her typu Borderlands 3 či Ghost Recon Breakpoint na dříve, aby později nemusely soupeřit s touto ambiciózní sci-fi obdobou GTA od tvůrců Zaklínače.

Read this next