If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nvidia Studio podpoří výkonnost 40 milionu tvůrců

Platforma pro větší spolehlivost.

Společnost NVIDIA odhalila NVIDIA Studio, platformu, která má dramaticky vylepšit výkon a spolehlivost vysoce výkonných PC, na která spoléhá 40 milionů tvůrců po celém světě, ať už pracují online nebo v kreativních studiích.

NVIDIA Studio kombinuje grafické karty RTX spolu se sadou NVIDIA Studio Stack obsahující specializované SDK a dedikované Studio ovladače. Je podporováno důkladným testováním hardware i software pro přední aplikace a pracovní postupy sloužící k tvorbě obsahu.

K podpoření nové platformy bylo na letošním ročníku veletrhu Computex představeno 17 RTX Studio notebooků od sedmi největších výrobců PC. Všechny splňují hardwarové a softwarové požadavky potřebné k získání nové značky „RTX Studio". Díky ní tvůrci snadno poznají notebook, který jim umožní efektivně pracovat.

„NVIDIA Studio propojuje grafické karty RTX, což umožní ray tracing v reálném čase, zpracování a úpravy vide s vysokým rozlišením s využitím umělé inteligence, se softwarem pro profesionály, aby uspokojilo poptávku dnešních tvůrců," říká Jason Paul, generální ředitel GeForce softwaru a technologií ve společnosti NVIDIA. „Nové RTX Studio notebooky jsou perfektním nástrojem pro tvůrce, kteří během svých cest potřebují výkon na úrovni stolních počítačů."

Notebooky obsahují nové grafické karty Quadro RTX™ 5000, 4000 a 3000, stejně jako GeForce RTX™ 2080, 2070 a 2060. Grafické karty RTX akcelerují tvorbu obsahu od úprav videa po 3D rendering s výkonem až 7x větším než MacBook Pro. (1) Notebooky s Quadro RTX 5000 nabídnou 16 GB grafické paměti, což je v kategorii notebooků aktuálně nejvyšší hodnota. Díky tomu bude NVIDIA vydává NVIDIA Studio. Podpoří tím výkonnost 40 milionu tvůrců po celém světě možné využít pokročilých pracovních postupů s využitím více aplikací a použít velké 3D modely, což by jinak v přenosném zařízení nebylo možné.

Velká část těchto notebooků nabídne precizní 4K displej a technologii NVIDIA Max-Q umožňující spojit neuvěřitelný výkon s delší dobou provozu na baterii a designem, který je tenký a zároveň lehký.

"Tvůrci využívající Adobe Creative Cloud potřebují ten nejvýkonnější hardware pro tvorbu obsahu a my víme, že z nových RTX Studio notebooků a Studio ovladačů od společnosti NVIDIA budou nadšeni," říká Sue Skidmore, ředitelka vztahů s partnery pro Adobe video.

NVIDIA Studio Stack je sada software, která poskytuje tvůrcům digitálního obsahu nejlepší možný výkon i spolehlivost při práci s kreativními aplikacemi. Zahrnuje sady NVIDIA Studio SDK a API pro vývojáře aplikací a také NVIDIA Studio ovladače pro tvůrce. Sady Studio SDK jsou určeny k akceleraci renderingu, úprav a zpracování videa, 2D vektorové animace a dalších funkcí. Využití CUDA-X™ AI platformy, průmyslového standardu pro vývoj umělé inteligence, umožňuje vývojářům kreativních aplikací využít AI k automatizaci repetitivních úkonů, které tvůrcům zabírají čas. Patří mezi ně například upscaling obrázků, tagování fotografií nebo přizpůsobení barev ve videích.

Cover image for YouTube videoIntroducing NVIDIA Studio | Create At the Speed of Imagination

Ovladače NVIDIA Studio procházejí rozsáhlým testováním v rámci mnoha pracovních postupů využívajících několik aplikací v různých jejich revizích od vývojářů jako Adobe, Autodesk, Avid, Blackmagic Design, Epic, Maxon a Unity.

"Tvůrci jsou neustále stavěni před těsné termíny a spoléhají na to, že budou mít k dispozici nejnovější softwarové a hardwarové nástroje, aby mohli dokončit své projekty včas a bez kompromisů v kvalitě," říká Eric Bourque, senior software development manager ve společnosti Autodesk. "Jsme nadšeni, že NVIDIA expanduje program Studio ovladačů, aby nabídla co nejvyšší podporu a výkon v posledních verzích Arnold, 3ds Max a Maya."

NVIDIA vydává NVIDIA Studio. Podpoří tím výkonnost 40 milionu tvůrců po celém světě Počínaje dnešním dnem, nejnovější NVIDIA Studio ovladače poskytují optimální podporu pro nejnovější verze předních kreativních aplikací, včetně Autodesk Maya 2019, Autodesk 3ds Max 2020, Blackmagic Design DaVinci Resolve 16, a Daz3D Daz Studio.

RTX Studio notebooky budou dostupné od června od předních výrobců, mezi něž patří Acer, ASUS, Dell, GIGABYTE, HP, MSI a Razer. Ceny začínají na 1.599 USD a budou se lišit na základě designu navrženém partnery, funkcích a regionu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Redakce

Contributor

Comments