Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kojimův Death Stranding v listopadu, čeština jistá

+ osmiminutové video, je to stealth?

Když se Sony v prosinci 2015 dohodla na spolupráci s legendárním tvůrcem Metal Gear po jeho odchodu ve zlém z Konami, počítalo se s tím, že si dá na čas. Hideo Kojima nemusel řešit financování a měl zajištěnou kreativní svobodu. Nejprve objel všechna její interní studia po celém světě, aby si vybral pro své úmysly nejvhodnější engine, než nás posléze zásoboval mraky tajemných teaserů.

Po čtyřech letech práce se tento kruh uzavře. Death Stranding (Xzone.cz), nejnovější dílo japonského mistra exkluzivně pro PlayStation 4 a se speciálními vychytávkami na PS4 Pro, vyjde 8. listopadu 2019.

Domácí pobočka Sony navíc příjemně překvapila obstaráním překladu, což se zrovna u téhle hry vůbec nečekalo:

"Očekávaný titul pro konzoli PS4 se tak zařadí po bok dalších exkluzivních titulů PlayStation s českou lokalizací. Death Stranding bude mít českou textovou lokalizaci," jásala v tiskové zprávě.

Předobjednávky jsou již k dispozici v různých edicích (sběratelka, digitální deluxe či speciální) odsud. Celé to doprovodilo nové osmiminutové video, z nějž si uděláte představu, o čem hraní vlastně bude + spousta nových screenshotů.

Watch on YouTube

UPDATE - Hideo Kojima upřesnil, že se nejedná o stealth hru, nýbrž o akci založenou na konceptu vláken či pramínků, tzv. Social Strand System. Sami prý nic nezmůžete, ale budoucnost je ve vašich rukou.

V japonské verzi videa se pak v 6. minutě a 5. vteřině vyskytují další nové záběry s bojem s jakýmsi monstrem, patrně bossem:

Watch on YouTube

Read this next