Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Pár dalších drobků k termínu Cyberpunk 2077

Dozvíme se ho a pak odklad?

Pořád to nejsou žádné oficiální zprávy, jen dozvuky dřívějších spekulací. Jelikož však Cyberpunk 2077 (Xzone.cz patří k nejočekávanějším hrám současnosti, vyplatí se o nich vědět.

Minulý týden se psalo o tom, že hra v žádném případě nevyjde letos, a právě na to navazují další drobky.

Opět pochází od Jasona Schreiera, redaktora Kotaku, který se stal "slavným" na Redditu a uznal za vhodné, že to chce ještě nějaké doplnění - resp. vysvětlení, proč někteří jiní lidé mohou mít protichůdné informace:

"Slyšel jsem od tří různých zdrojů, že Cyberpunk původně cílil na 2019, ale studio mělo pocit, že jde o nerealistický cíl. Předpokládám proto první polovinu 2020, možná i oznámení termínu teď na E3, a později odklad na 2020".

Občas se některé firmy k této taktice uchylují, hlavně kvůli hodnotě akcií či aby nezklamaly investory, ale zrovna od těchto Poláků bychom čekali férový přístup, tzn. že nebudou říkat něco, o čem vědí, že to už dnes není reálné. Beztak by to stejnak časem uniklo na veřejnost. Může tam ale existovat určitý tlak, aby firma neměla slabé výsledky v tomto fiskálním roce (zejména špatné výsledky v meziročním srovnání tržeb), což by ji eventuálně nutilo k stihnutí vydání do 31. března 2020.

Když se CD Projektu Red po poslední fiskální konferenci zeptal Bloomberg, jestli oznámí datum vydání na veletrhu E3, odpověděli mu pouze neurčitě, že to nemohou ani potvrdit, ani vyvrátit. To by spíš směřovalo k tomu, že se v Los Angeles nějaké datum dozvíme, tipujeme třeba únor 2020...

Jinak co se týče těch obřích výdajů studia v minulém čtvrtletí, tak ta nešla jen na marketing okolo E3 a později, ale také na vývoj a výrobu bohatého obsahu sběratelské edice Cyberpunk. I to svědčí o tom, že vydání musí být relativně blízko.

Zároveň musíme zopakovat onu vlastní informaci z nedávna, že hra letos vyjít nemá.

Read this next