Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Ve Fable 4 si můžete postavit město a ignorovat hlavní úkol

Prý vymění Albion za nový svět.

Nedlouho poté, co se hra předčasně objevila na streamovací službě Microsoftu, tu o ní máme první konkrétní detaily, které posvětili někteří insideři, byť pravost není potvrzena tak moc jako u Watch Dogs Legion.

Fable 4 (Xzone.cz) prý bude v kompletně otevřeném herním světě poháněném Unreal Enginem, nikoli tím ze série Forza Horizon od téhož studia Playground Games.

Vybrat si budete moci hraní z vlastních očí či third-person kameru, přičemž nejprve si vytvoříte postavu v propracovaném editoru. Kupodivu nechybí multiplayer, tzn. nebude to jen singleplayerová záležitost.

Ve hře údajně nebudou žádné pistole a můžete v ní klidně ignorovat hlavní úkol, čili nikdy se nestanete hrdinou, což zní rozhodně nevšedně.

Ilustrační obrázek ze zrušených Fable Legends

Hráči prý budou moci vybudovat města, která budou navázána na hlavní úkol a jeho vyústění, např. pokud ve své misi selžete a dostanete špatný konec.

Tím úkolem údajně má být zabránění destrukce celé planety druhým asteroidem, protože Albion i Aurora jsou v čudu, resp. zbyly z nich jen bajky o šíleném králi, který si přál zásah asteroidem. Vše se tedy má odehrávat v novém středověkém prostředí, kde si můžete vypomoci rychlým cestováním.

Jestli se toto všechno potvrdí nebo ne, uvidíme už v neděli večer na E3 konferenci Microsoftu, kde Fable 4 exkluzivně pro PC a Xbox určitě nebude chybět.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments