Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení Baldurs Gate 3 od tvůrců Divinity

+ teaser filmeček, první info.

Dva díly Divinity vydělaly dost peněz i prověřily, že belgičtí Larian Studios jsou schopní natolik, aby se chopili legendární RPG značky. A remastery starých dílů série zase potvrdily, že je o ní stále zájem.

Dnes večer oznámené Baldurs Gate 3 vyvinou přímo Larian, ve spolupráci s týmem z Wizards of the Coast, a sami ho vydají pro PC a streamovací platformu Google Stadia.

Hra bude založena na současných mechanismech a kouzlech Dungeons and Dragons, aby mohlo jít o právoplatné a plnohodnotné pokračování této ságy.

Vše si užijete v singleplayeru či kooperativně s kamarády, protože sami sice můžete odolávat, ale jen společnými silami vše překonáte. Teaser filmeček:

Watch on YouTube

"Baldurs Gate 3 posune hranice RPG žánru a nabídne bohaté vyprávění společně s bezprecedentní svobodou hráče, vlivem jeho rozhodnutí, unikátními společníky a pamětihodným bojem," praví autoři v tiskovce, dle níž jde o jejich dosud největší projekt. Mají v něm být věci, jaké ještě v žádném jiném RPG nebyly.

Kreativní šéf Swen Vincke zdůraznil, že si je vědom odpovědnosti, jakou mají, když značka znamená pro fanoušky tak moc, ale prý jsou na vše připraveni. Poskytnou reaktivní, systematické světy, které respektují hráčovu agendu a zároveň ho do sebe naplno vtáhnou. Zapojena bude do vývoje i komunita, ale až později.

Co zatím nevíme, je plánované datum vydání, ani o jaký podžánr půjde: jestli opět isometrickou kameru ve stylu Divinity nebo zda se tentokrát studio odvážněji pustí do kompletního 3D světa, z čehož by snad mohla vzniknout konkurence Zaklínači 3...?

Read this next