Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vzrostly šance na Red Dead Redemption 2 PC

Pan nejvyšší změnil rétoriku.

Je to malinká zpráva, opravdu drobek, ale pro většinu z čtenářů velmi významná. Po dnešku se totiž zvýšila šance na to, že si loňský úspěšný western od Rockstaru zahrajete i na počítačích.

Když se kdykoli v minulosti optali Strausse Zelnicka na případnou konverzi Red Dead Redemption 2 pro PC (Xzone.cz), vždy odpověděl vyhýbavě, že to nemůže komentovat a že by se k tomu musel vyjádřit přímo Rockstar.

Tento týden však na brífinku pro investory v New Yorku změnil CEO Take 2 svou rétoriku:

Někdo z přítomných analytiků se ho odlehčeně optal, jestli by vydání Red Ded Redemption 2 pro počítače byla brnkačka, zda by to zvládli levou zadní, něco, co se v basketu nazývá "layup", čili něco velmi snadného k provedení.

Předseda představenstva tohoto vydavatele odvětil, že z jeho pohledu "neexistují žádné nevýhody či zápory ve vypuštění hry na PC".

Watch on YouTube

Samozřejmě to není potvrzení čehokoli, na to si ještě musíme nějaký čas počkat. Ale už jen to, že pronesl tento výrok (a nikoli kategorické odmítnutí), to vypadá do budoucna docela nadějně. Asi nechtěl lhát do očí či si vymýšlet nějaké báchorky.

Za nás si troufáme nezasvěceně tipnout, že k oznámení PC verze RDR2 by teoreticky mohlo dojít letos před Vánocemi s vydáním na jaře 2020, půldruhého roku po originálu na PS4/X1. Beztak Rockstar nejspíš chystá vylepšenou edici hry pro příští generaci konzolí, takže PCčkáři by se mu půl roku předem hodili jako takoví "betatesteři".

Read this next