If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Čeština pro Cyberpunk 2077 oficiálně potvrzena mezi 18 jazyky

+ dárek pro křiklouna, více disků.

Dosud to bylo jen takové, že všichni čerpali z údajů na Xzone, ale oficiálně hru žádný domácí distributor dosud neoznámil, natož pak překlad (informace k tomu už delší čas připravujeme na později).

To se však nyní změnilo, když komunitní manažer Marcin Momot z CD Projektu Red na Twitteru oficiálně oznámil, jak to bude s lokalizacemi Cyberpunk 2077 - včera slíbeného na půlku dubna 2020.

Toto sci-fi akční RPG bude po celém světě existovat v celkem 18 jazykových verzích, z nichž 10 bude včetně dabingu.

Potěšující je, že mezi nimi je také čeština, ačkoli pouze s titulky, nikoli s namluvením postav. Ale musíme být rádi i za to, vzhledem k pidi-velikosti našeho trhu.

S touto hrou se pojí dosud nejdůležitější moment letošní E3, když Keanu Reeves překvapivě vstoupil na pódium během xboxové konference.

Někdo z diváků "v kotli" na něj hlasitě zakřičel, až to zaznamenaly ruchové mikrofony na místě, že je dechberoucí, a slavný herec na to mimo připravený scénář odvětil, že my všichni jsme prý též úžasní.

Výrobce Cyberpunk 2077 tuto epizodku dokonale přetavil ve své PR: dotyčnému, který se takto ozval a slyšely ho v přímém přenosu určitě miliony lidí, což marketingu hry určitě pomůže, pak zdarma pošle sběratelskou edici.

Jedná se o kalifornského YouTubera, který se jmenuje Peter Sark a zaměřuje se na Xbox. Tweetnul video z této "výměny názorů" z jeho úhlu pohledu zespodu a už ho za půl dne vidělo přes 130 tisíc lidí.

Fanoušci mezitím spekulují, jak je to myšleno na vizualizaci sběratelky. Uvádí se tam totiž, že hra přijde na "vícero discích", ale jen u konzolovek. Buď tedy musíte hru instalovat na PS4/X1 z více disků, nebo ty další přináší nějaké bonusové materiály. V případě PC verze tento údaj úplně chybí, což zase svádí k myšlenkám, jestli nemusíte celou hru stahovat z internetu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments