Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nvidia spolupracuje na raytracingu v Cyberpunk 2077

+ dva 4K screenshoty na ukázku.

NVIDIA a CD Projekt Red oznamují, že NVIDIA GeForce RTX bude oficiálním technologickým partnerem pro Cyberpunk 2077. Obě společnosti úzce spolupracují na implementaci technologie ray tracingu v reálném čase do hry.

Níže navíc naleznete dva exkluzivní 4K screenshoty.

Cyberpunk 2077 získal během E3 2018 přes stovku ocenění a Gamespot jej dokonce nazývá "jednou z nejočekávanějších her desetiletí." Jde o další projekt studia, tvůrců uznávaného titulu Zaklínač 3, který získal řadu cen "Hra roku". Technologická spolupráce NVIDIA a CDP má dlouhou tradici, která trvá více než deset let.

"Cyberpunk 2077 je neuvěřitelně ambiciózní hra kombinující pohled z první osoby s propracovanými RPG prvky. Její příběh se zároveň odehrává ve spletitém světě, který hráče dokáže opravdu vtáhnout," říká Matt Wuebbling, ředitel GeForce marketingu ve společnosti NVIDIA. "Věříme, že svět Cyberpunku bude značně těžit z realistického osvětlení, které ray tracing dokáže nabídnout."

Ray tracing je pokročilá grafická technika původně používaná ve filmech pro vytvoření velmi realistických vizuálních efektů. Grafické karty GeForce RTX disponují specializovanými jádry, která jsou specificky navržena tak, aby akcelerovala ray tracing a vizuální efekty ve hrách tak mohly být vykreslovány v reálném čase.

"Ray tracing nám umožňuje realisticky zobrazit chování světla v městském prostředí plném davů," říká Adam Badowski, ředitel studia ve společnosti CDP. "Díky této technologii můžeme přidat další vrstvu hloubky a vertikálnosti do již tak značně impozantní megapole, ve které se hra odehrává."

Cyberpunk 2077 je akční adventura v otevřeném světě zasazená do Night City, megapole zmítané posedlostí mocí, okázalostí a tělesnými modifikacemi. Hráč se vžije do role V, žoldáka a psance, který se snaží získat jedinečný implantát představující klíč k nesmrtelnosti. Bude možné přizpůsobovat kybernetické vybavení i schopnosti postavy a také herní styl. Prozkoumávání rozsáhlého města s sebou ponese řadu voleb, které budou utvářet příběh i svět okolo hráče.

Read this next