If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Analytik tipuje cenovku PS5 a Xbox Scarlett

Má být nízká.

Teď, když rámcově známe vnitřnosti příští generace konzolí (viz představení Xbox Scarlett), se dá více erudovaně pustit do odhadů a tipovaček, kolik za ně výrobci budou chtít.

Navzdory silnému hardwaru uvnitř nikdo nebude chtít mít Černého Petra v tom, že by byl o Vánocích 2020 dražší než konkurence, jako tomu bylo v minulosti a škodilo to odbytu.

Analytik Michael Pachter se domnívá, že Microsoft oznámí cenu Xbox Scarlett pouze na 399 dolarů, a že Sony ho pak bude následovat s tou samou visačkou pro PlayStation 5, tedy opět 399 dolarů.

"Specifikace obou konzolí napovídají, že by odpovídající cenou spíš bylo 499 dolarů, ale jít takto vysoko se budou oba výrobci bát," věští Pachter pro GamingBolt.

Sony na toto téma dříve uvedla, že cena PS5 bude "atraktivní vzhledem k jejím vlastnostem", z čehož lze mezi řádky vydedukovat, že spíš bude mířit níže než naopak. Jinými slovy, patrně je ochotná výrobní náklady konzole dotovat, protože se ji to rychle vrátí z provize z her a online služeb.

Microsoft se zase nechal slyšet, že si uvědomuje, že cenovka bude důležitým faktorem pro mnohé potenciální zákazníky v jejich rozhodování. Ulehčené by to měl v tom, pokud by existovaly dvě varianty Xbox Scarlett, jedna slabší a jedna silnější, jak se šeptalo.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments