Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PlayStation 5 je údajně výkonnější než Xbox Scarlett

Mají to tvrdit vývojáři.

Tohle bude voda na mlýn pro všechny internetové hatery.

Ačkoli zatím nebyly konzole oficiálně představeny, ani neznáme jejich finální specifikace, už se rozjíždějí první kolečka tuhých sporů o tom, která z nich bude silnější.

Může za to Andrew Reiner, redaktor Game Informeru, který ještě před E3 utrousil, co zaslechl v branži:

"Říká se, že PlayStation 5 je výkonnější než Xbox Scarlett, ale uvidíme."

Dozvěděl se to prý od spřátelených vývojářů, kteří od začátku znají víceméně konkrétní specifikace hardwaru kvůli tomu, aby věděli, čemu mají šít na míru své chystané tituly, aby tam dobře běžely a byly optimalizované.

Někteří to sice považují za šílené, ale je prý úplně běžné, že firmy jako Sony a Microsoft s předními studii tyto interní informace nasdílejí v předstihu, protože moc dobře vědí, že připravit velké startovní hry zabere roky.

Zjištění Reiniera podpořil v podcastu bývalý redaktor IGN Colin Moriarty, který prý anonymně promluvil s několika vývojáři, kteří pracovali s devkity obou konzolí. Všichni prý souhlasili s tím, že z hlediska hrubé síly, PS5 je výkonnější než Scarlett.

Otázkou samozřejmě je, jestli taková vyšší hrubá síla bude pouze tím jediným, co příští válku konzolí rozhodne. Ovlivnit to mohou věci, jako je optimalizace operačního systému na konzoli atd. Na výsledek si proto musíme počkat až do Vánoc 2020, kdy PS5 a příští Xbox přijdou na trh.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments