If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Charitativní turnaj vybral 140 tisíc pro nemocnice

Výbava pro dětská oddělení.

Největší tuzemský charitativní turnaj v e-sportu, neboli soutěžením hraní počítačových her, vybral 140 700 Kč, které budou ve spolupráci s nadací Jonášek použity pro nákup vybavení dětských oddělení nemocnic. Turnaje v populární hře Counter-Strike: Global Offensive se zúčastnily týmy složené ze zaměstnanců přihlášených firem. Vítězi se stali hráči SRTV, kteří ve strhujícím finále porazili tým Twisto.

I přes účast amatérských hráčů byla řada zápasů divácky atraktivní. Mnoho účastníků má v Counter- Strike: Global Offensive, jednom z nejpopulárnějších e-sportovních titulů, mnoho zkušeností získaných během stovek i tisíců hodin strávených ve hře. Turnaj měl také mezinárodní nádech, v týmu vítězů působí dva hráči původem z Brazílie. Právě v jihoamerické zemi se e-sport těší značné oblibě.

Klání navíc komentovala čtveřice zkušených komentátorů a program mezi zápasy uváděl známý moderátor Mikoláš Tuček. Nechyběl také tradiční turnaj Youtuberů a osobností scény za účasti jmen jako Standashow, Viktorkaa nebo Buba. Všichni zmínění společně se soutěžícími dokázali nastolit unikátní atmosféru, kterou si můžete přiblížit v novém videu.

Cover image for YouTube videoGG Prague 2019 | Aftermovie

Na živý stream tak během turnajové soboty zavítalo 10 800 diváků, od nichž na dobrou věc doputovala rekordní částka 60 700 Kč, což je oproti loňskému roku téměř než dvojnásobek. „Jsme rádi, že se s každým novým ročníkem daří posouvat GG Prague na novou úroveň a oslovovat stále více diváků, se kterými nás pojí společný cíl přispět na dobrou věc. Letošní rekordní výtěžek z donatů nás opravdu těší a věříme, že na něj v příštích letech úspěšně navážeme," říká Ladislav Dyntar, zakladatel týmu eSuba pořádajícího celý turnaj.

Dalšími 80 000 Kč přispěly startující společnosti a partneři turnaje, bez nichž by rozhodně nebylo možné akci takového rozsahu uspořádat. Kromě již zmíněných finalistů SRTV a Twisto se do turnaje zapojily týmy Skylab, McCann, CZC.cz, Heureka, Uniprog a Ribbon. Záštitu nad turnajem převzala společnost Microsoft, dalšími partnery se staly společnosti Samsung a CZC.cz. Konektivitu zajistil Dial Telecom a mediálním partnerem byl turnaj portál Playzone.cz.

Prostředky budou věnovány nadaci Jonášek, která za ně zajistí potřebné vybavení dětským oddělením nemocnic. V minulosti tak byly pořízeny televize nebo herní konzole Xbox, které pomáhají zpříjemnit malým pacientům mnohdy náročný průběh léčby. Letos byl však cíl ambicióznější - pořídit diagnostické přístroje a zdravotnická zařízení, mezi něž patří pulsní oxymetry, ultrazvukové inhalátory nebo tonometry. Díky podpoře všech zúčastněných i diváků se tento cíl stane během léta skutečností. Více na homepage.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Redakce

Contributor

Comments